Mâine, la Chișinău vor fi premiați cei mai buni studenți din diasporă

Sâmbătă, 4 ianuarie, la Chișinău vor fi premiați cei mai buni studenți moldoveni din străinătate. Prima ediție a Galei Studenţilor Originari din Republica Moldova „Excelenţă Academică pentru Moldova” își deschide ușile mâine.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în incinta Palatului Republicii și va reuni studenți, absolvenți și tineri originari din Republica Moldova, care își fac studiile în străinătate, precum și alți distinși invitați din domeniul academic, public și de afaceri din Republica Moldova.

Gala Studenților Originari din Republica Moldova este organizată sub patronajul prim-ministrului Iurie Leancă, la inițiativa Asociației studenților moldoveni din Franța “Jeunes Moldaves”, în parteneriat cu Biroul pentru relații cu diaspora. Evenimentul este organizat cu susținerea proiectului UE ”Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”.

Scopul general al proiectului este de a face cunoscute în Republica Moldova rezultatele academice excepționale ale studenților și absolvenților moldoveni din străinătate, prin conectarea diasporei moldovenești la comunitatea universitară din Republica Moldova.

Sursa: diaspora.moldova.org