Maia Sandu: „Dodon şi Plahotniuc vor să ne sustragă atenția de la fraude și încălcări”

maia-sandu

Candidata PAS la funcţia de şef al statutului, Maia Sandu, a acuzat în cadrul unui apel adresat cetăţenilor instituțiile statutului – Parlamentul, Guvernul, CEC, IGP, CCA, Procuratura, serviciile speciale – de faptul că acestea nu au asigurat un scrutin adecvat unor alegeri libere și corecte. Potrivit ei, „regimul lui Plahotniuc, susținut de mașinăria administrativă și mediatică, a manipulat întregul proces electoral, având drept unic obiectiv instalarea la Președinția Republicii Moldova a candidatului său, Igor Dodon, care îi va permite oligarhului să se mențină la putere și să îndepărteze ziua atragerii lui la răspundere”, a subliniat ea.

„Oponentului meu i s-a permis să încalce legea, recurgând la mijloace financiare ilegale, calomnii și fraude. Probele privind cazurile de fraudă sunt suficient de numeroase și de documentate, încât să avem dubii legitime cu privire la rezultatul preliminar al scrutinului. Contestăm acest rezultat și vom utiliza toate mijloacele legale, ca să se facă justiție. Vreau să fie clar: nu contest niciun vot valabil exprimat al niciunui cetățean din Republica Moldova! Contest și voi contesta voturile obținute prin fraudele și neregulile admise de autorități, care au dus la vicierea rezultatelor”, se menţionează în apel.

“Echipa PAS se concentrează acum pe documentarea tuturor cazurilor ce au dus la fraudarea scrutinului. Orice încercare de a ne prezenta drept organizatori ai protestelor este o nouă făcătură marca Plahotniuc-Dodon. Așa cum a procedat în campanie, așa procedează și acum: ne minte, ne divizează și ne aruncă pe baricade. Încearcă, în continuare, să ne separe nu doar pe criterii geopolitice, pro-vest și pro-est, ci și pe criterii etnice, politice, religioase, lingvistice. Prin asta, vrea să ne sustragă atenția de la fraude și încălcări.”

“O societate divizată este o societate slabă și ușor manipulabilă. De asta are nevoie regimul Plahotniuc. Antagonizarea le convine corupților. În discursurile sale recente, oponentul meu nu spune nimic despre lupta împotriva corupției. Nu spune nimic despre numirea în funcție a unui procuror general integru, nu vorbește despre returnarea miliardului furat. Și Plahotniuc, și Dodon încearcă să spargă această unitate. Haideți să fim uniți și să nu ne lăsăm provocați!
Pe 13 noiembrie, am descoperit că suntem o forță autentică, o forță care a speriat regimul. Această forță, născută ca o reacție la trădarea de către statul captiv a propriilor săi cetățeni, forță pe care suntem datori să o menținem și să o consolidăm, este singura noastră șansă pentru o schimbare profundă și durabilă a societății”, se mai menţionează în apel.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)