Maia Sandu, despre prestația Adrianei Bețișor în cazul Șor: „Este extrem de grav că timp de 5 ani Adriana Bețișor l-a lăsat pe Șor în libertate. Trebuie deferită justiției”

Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, ar trebui să ajungă pe mâna justiției pentru că l-a lăsat pe Ilan Șor în libertate, consideră prim-ministra Maia Sandu.

„Este extrem de grav că timp de aproape cinci ani Adriana Bețisor l-a lăsat pe Șor în libertate, cheltuind banii furați de la cetățeni, pentru că așa i-a dictat șeful său, Plahotniuc, și că până astăzi a tergiversat luarea deciziei de a sechestra averea lui Șor și de a cere mandat de arest”, a comentat Sandu.

„Șor este principalul beneficiar al furtului miliardului, conform raportului companiei Kroll, respectiv, lipsa unei soluții finale a instanțelor de judecată este dubioasă și nejustificată”, a adăugat Maia Sandu.

„Adriana Bețișor nu doar că trebuie să părăsească cât mai urgent organele procuraturii, ci trebuie deferită justiției pentru prejudicierea statului în urma deciziilor sale întârziate și a instrumentării dosarelor la comandă politică”, a adăugat șefa Guvernului.

Adriana Bețișor, șefa interimară a Procuraturii Anticorupție, a comunicat astăzi pentru presă că nu se știe locul unde s-ar afla Ilan Șor și că există suspiciuni că ar fi părăsit țara. Șor are interdicție să părăsească Republica Moldova, prin urmare, plecarea sa s-a făcut cu încălcarea legii.

Ilan Șor nu s-a prezentat la ședința de judecată, care s-a desfășurat, miercuri, la Curțtea de Apel Cahul și nici nu a solicitat amânarea.

Referindu-se la aplicarea sechestrului pe bunurile fostului primar de Orhei, șefa Procuraturii Anticorupție a comunicat că sechestrul a fost aplicat în baza unei decizii a judecătorului de instrucție. „Am depus un demers în instanță privind asigurarea acțiunii. Am aplicat sechestru pe toate bunurile, inclusiv pe cele care au tangență cu numele lui Șor”, a declarat Bețișor.

Dosarul lui Ilan Șor se află pe rol la Curtea de Apel Cahul din septembrie 2018 după ce mai mulți magistrați de la Curtea de Apel Chișinău au invocaseră diferite motive pentru a se recuza de la examinarea dosarului.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017 la şapte ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)