Maia Sandu despre conflictele de interese din guvernul său: „A fost o situație de criză”

Maia Sandu a vorbit despre cazurile de conficte de interese în echipa sa. Este vorba în special de relațiile de rudenie dintre ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, și șeful Inspectorarului General de Poliție, Gheorhe Balan, și cel al relației dintre Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Interne și Integrării Europene, și Andrei Popov, fost viceministru al aceluiași minister.

În privința acuzațiilor de nepotism din noul guvern, în special despre relația dintre ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase și Gheorghe Balan, noul șef al Inspectoratul Național de Poliție, Maia Sandu a declarat: „Acolo unde se vor depista conflicte de interese, acestea vor fi corectate. A fost o situație de criză, dacă am depășit criza această situație, va fi rezolvată. Dacă este conflict de interese, va trebui să se anuleze decizia prin care a fost numit dl Balan”.

Un alt caz de relații de rudenie a fost cel dintre Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, și Andrei Popov, fost viceministru în cadrul aceluiași minister. Nicu Popescu ar fi fost cununat de către Andrei Popov. După învestirea lui Nicu Popesc la Externe, acesta a anunțat că l-a numit în funcția de șef de cabinet pe Andrei Popov.

În urma acuzațiilor de nepotism, Andrei Popov a scris pe pagina sa de Facebook că nu revine la acest minister și că rămâne să lucreze în cadrul societății civile.

„Situațiile de criză necesită deseori soluții de criză. O astfel de soluție a fost și decizia mea să accept propunerea lui Nicu să îl ajut într-un moment în care ne așteaptam la o posibilă perioadă prelungită de rezistență din partea fostei guvernări… Având în vedere intrarea în normalitate și faptul că de acum încolo Nicu Popescu poate conta pe susținerea și profesionalismul întregului serviciu diplomatic moldovenesc, am convenit cu Nicu să fac publică această clarificare”, a precizat fostul viceministru din partea PDM.

The following two tabs change content below.