Maia Sandu a convocat, pentru astăzi, prima ședință a Guvernului în incinta Parlamentului

Maia Sandu a convocat pentru luni, 10 iunie, în incinta Parlamentului, prima ședință a Guvernului său ales sâmbătă cu voturile Blocului ACUM și ale Partidului Socialiștilor, în vreme ce Partidul Democrat refuză să plece de la putere și să elibereze Casa Guvernului, scrie europalibera.org.

Duminică seară, Maia Sandu le-a declarat jurnaliștilor că ședința cabinetului său va avea loc în incinta Parlamentului, unde noua majoritate a mai adoptat un pachet de legi și decizii cu scopul înlăturării oamenilor PD din instituțiile statului.

Maia Sandu a mai spus că Uniunea Europeană a recunoscut oficial cabinetul său prin declarația că este deschisă să coopereze cu Guvernul „legitimat democratic” de la Chișinău.

Democrații, care spun că au negociat în secret cu Dodon formarea unui nou guvern, l-au acuzat de trădare. La proteste de stradă duminică, liderii PD au cerut demisia lui Dodon, spunând că acesta a fost finanțat de Rusia, în vreme ce crearea noii majorități parlamentare ar fi o tentativă de lovitură de stat.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)