Mai mulţi preoţi pun la îndoială sinceritatea lui Pasat

Circa 130 de preoţi din cadrul Eparhiei de Bălţi şi Făleşti au adresat o scrisoare Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova (BOM) în care se arată îngrijoraţi de declaraţia din 14 iunie în care membrii Sinodului îşi exprimă „susţinerea deplină a unei formaţiuni politice”, transmite Agenţia DECA-press.

Preoţii susţin că declaraţia Sinodului este un „caz fără precedent, cel puţin pe parcursul ultimelor decenii”. „BOM este o instituţie ecleziastică, care cuprinde în sânul său majoritatea covârşitoare a cetăţenilor R. Moldova, simpatizanţi ai diferitor partide politice. În acest sens, Sfânta Biserică, până la semnarea Declaraţiei, îşi păstrează forţa unificatoare a tuturor creştinilor indiferent de coloritul preferinţelor lor politice”, se arată în documentul citat.

Ideea introducerii în programa şcolară a disciplinei „Bazele Ortodoxiei”, lansată de Valeriu Pasat, a fost susţinută de majoritatea covârşitoare a creştinilor, iar entuziasmul cetăţenilor a fost condiţionat şi de lipsa de tentă politică, asigurată de ierarhii noştri, susţin preoţii. Ei constată că „astăzi ne-am trezit în altă realitate, înconjuraţi de aceeaşi lume, dar care pare să nu mai aibă încrederea de altădată în noi”.

Este de menţionat că printre cei cinci semnatari ai declaraţiei Sinodului este şi Marchel, Episcop de Bălţi şi Făleşti.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)