Mai mulți copii din republică au vizitat Aeroportul Internațional Chișinău/ FOTO

By Editor Moldova.ORG

Pentru 70 de elevi din ţară, 23 mai a fost un adevărat prilej de bucurie. În această zi, administraţia Aeroportului Internaţional Chişinău a organizat pentru ei o excursie pe teritoriu, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor, sărbătorită în lumea întreagă pe 1 iunie.

O parte din copiii invitaţi provin din familii social vulnerabile din raionul Străşeni. Ei au recunoscut că nu au avut ocazia să vadă până acum avioanele atât de aproape, iar cei mai mulţi dintre ei nu au zburat niciodată cu avionul.

Copiii au fost foarte impresionaţi de turul prin aeroport, fiind curioşi să afle cât mai multe detalii despre istoria aeroportului, numărul de avioane, companiile care operează pe aeroport, serviciile prestate etc.

Elevilor li s-a permis să urce la bordul unui avion, ceea ce a provocat un adevărat val de emoţii pozitive. În avion ei au fost serviţi cu dulciuri. Iar la ieşire au primit mici suvenire ca amintire a acestei experienţe unice. Turul a mai cuprins şi o vizită la pompierii aeroportului care intervin în caz de incendiu.

Organizarea unor astfel de excursii pentru copii este deja o tradiţie pentru companie. Anul acesta numărul copiilor invitaţi a crescut de la 50 la 70.

aeroport_copii_2

Sursa: diaspora.moldova.org