Mai multe sectoare au rămas fără lumină

bezna

Mai multe sectoare din capitală au rămas fără energie electrică în urma ploii. Este vorba de mai multe străzi din sectoarele Centru, Ciocana, Buiucani şi Botanica. Pe adresa redacţiei au parvenit mai multe mesaje despre copaci căzuţi în capitală. Totodată, potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, în urma ploii şi vântului puternic, în trei localităţi – Borceag, Cucoara şi Tătăreşti, raionul Cahul, au fost doborâţi arbori, transmite jurnal.md.

În oraşul Cahul, vântul puternic a doborât doi copaci care au lovit două automobile. Din fericire, nicio persoană nu a avut de suferit. Salvatorii au intervenit şi au înlăturat copacii de pe drum, deblocând traficul rutier pe acel segment de drum. Arborii au căzut şi pe drumul în apropiere de oraşul Comrat şi pe şoseaua Ceadâr-Lunga – Tomai. Şi aici echipele de salvatori intervin pentru ajutor.

Pompierii din sudul R. Moldova au fost alertaţi pentru a interveni şi la şcoala primară „Alexandru Donici” din Cahul, unde şuvoaiele de apă au inundad curtea instituţiei de învăţământ. Salvatorii au întreprins măsuri de curăţare a canalelor de evacuare a apei şi au redirecţionat apa. În curţile a câtorva gospodării din satele Manta şi Colibaşi, acelaşi raion, s-a acumulat apă. Proprietarii au înlăturat consecinţele fără să fie nevoie de ajutorul salvatorilor. În alte câteva gospodării din oraşul Ceadâr-Lunga au fost distruse acoperişurile, fiind smulsă ţigla metalică.

Potrivit Red Union Fenosa, către ora 12:00 au fost raportate deconectări parţiale în 95 localităţi din 12 raioane: Cantemir (24 de sate), Hânceşti (16 de sate), Nisporeni (13 sate), Leova (12 sate), UTA Găgăuzia (9 sate), Ialoveni (7 sate), Taraclia (5 sate), Cahul (4 sate), Cimişlia (3 sate), Căuşeni (2 sate), Călăraşi (o localitate), şi Chişinău (o localitate).

Echipele specializate lucrează pe teren pentru reconectarea consumatorilor la energia electrică. Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale monitorizează în continuare situaţia şi îndeamnă cetăţenii să solicite salvatorii la numărul de telefon 901 în cazul în care au nevoie de ajutor şi să asculte de indicaţiile autorităţilor.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)