Magazin-site online gratuit pentru toţi meşterii handmade din ţară

Hobby // Oameni talentaţi trebuie să fie cunoscuţi şi apreciaţi pentru munca lor

Doi tineri din capitală vin în ajutorul tuturor meşterilor handmade din ţară. Ion Prodan (foto) şi Lia Pogolşa (foto) au lansat o platformă online, unde toţi iubitorii de lucru manual îşi vor putea prezenta gratis lucrările. Hmade.eu tinde să fie o platformă online cu cele mai originale şi unice produse, ce nu pot fi găsite prin magazine.

ion

Ion Prodan

 

Proiectul a fost lansat pe 1 februarie şi are deja 65 de participanţi şi 176 de produse. Acest portal permite să găseşti de la cele mai deosebite cadouri, accesorii originale pentru nuntă, articole din ceramică, sculpturi în lemn, broderie, până şi lumânări hand made sau articole de decor pentru casă. „Fondator este Ion Prodan, un tânăr ce iubeşte arta şi se ocupă de programarea site-ului, şi eu care de trei ani mă dedic acestei meserii. El avea această idee de ceva timp, eu la fel doream să ies pe online, dar nu găseam o persoană ca să mă ajute să creez un site. Am început să discutăm pe o reţea de socializare şi de atunci a început colaborarea noastră”, ne spune Lia. Platforma are ca scop să facă lumea mai bună şi să fie cât mai aproape de artă şi de creaţiile hand made.

Meşteri de peste hotare

Lia Pogolşa participă de trei ani la sute de târguri şi expoziţii, unde a adunat o bază de date a tuturor meşterilor, a discutat cu ei şi a văzut necesitatea lor de a fi promovaţi online. „Reţelele de socializare sunt o platformă bună, dar nu întotdeauna poţi fi găsit sau poţi crea un magazin unde îţi poţi promova lucrările. În magazinul online creat de noi, cei interesaţi pot cumpăra uşor şi exclusiv, pot comanda comod o lucrare ce în sine transmite şi sufletul celui ce a muncit la ea. Noi invităm aici meşteri talentaţi care vor impresiona cu lucrările lor, atât pe ai noştri, cât şi pe cei de peste hotare”, menţionează meşteriţa. Prin acest proiect cei doi tineri doresc să susţină meşterii autohtoni şi să formeze o comunitate sănătoasă cu idei, tutoriale, schimb de păreri, articole interesante pe blog, master class-uri.

Lia, femeia ce reuşeşte să ajute şi pe alţii

lia

Lia Pogolşa

 

Despre Lia Pogolşa am scris în toamna anului 2014, este o femeie puternică şi ambiţioasă, care creşte şi educă singură doi copii, dar care reuşeşte să ajute şi pe alţii. Lia face parte din Platforma femeilor antreprenoare din Republica Moldova şi spune că se bucură de succes. „Nu-mi pot imagina ce înseamnă să fii antreprenor în RM, fiindcă… sunt. Sunt femeia-lider al cărei caracter inspiră încredere celor din jur, pe care doresc să-i ajut să se dezvolte. Sunt mamă şi totodată antreprenor, combin creşterea şi educarea copiilor mei cu afacerea”, mărturiseşte Lia. Mamă a doi copii, îşi dedică timpul liber creării accesoriilor, bijuteriilor, decoraţiilor şi diverselor lucrări hand made. De asemenea, organizează ateliere de creaţie pentru doamnele dornice să înveţe anumite tehnici de lucru şi participă foarte activ la diverse acte de caritate.

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)