MAEIE: Rusia face un gest neprietenesc

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un comunicat în care își exprimă regretul pentru faptul că Federația Rusă va deschide secții de votare în raioanele necontrolate de Chișinău din stânga Nistrului.

„MAEIE condamnă acțiunile Rusiei și le numește neprietenești. MAEIE subliniază că nu s-a împotrivit deschiderii unor secții de votare pe teritoriul controlat de autoritățile constituţionale ale Republicii Moldova”, se notifică în comunicat. 

„La adresarea Ambasadei Federaţiei Ruse privind organizarea scrutinului în cauză pe teritoriul Republicii Moldova, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a informat partea rusă despre lipsa impedimentelor pentru deschiderea secţiilor de votare în localităţile controlate de autorităţile Republicii Moldova. Totodată, în ceea ce priveşte înfiinţarea unor secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, MAEIE s-a pronunţat împotriva deschiderii lor în localităţile care nu se află sub controlul autorităţilor constituţionale”, se menționează în comunicat.

Ministerul regretă faptul că, în pofida poziţiei consecvente expuse de către partea moldovenească, autorităţile ruse au ignorat decizia MAEIE privind acest subiect. „Ministerul califică aceste acţiuni drept neprieteneşti, care trezesc îngrijorare şi nu corespund bunelor relaţii stabilite între Republica Moldova şi Federaţia Rusă”, se specifică în comunicat.

Alegerile preşedintelui Federaţiei Ruse vor avea loc pe 4 martie 2012. Ambasada Rusiei a anunțat că va deschide pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, 27 de secții de votare pentru cetățenii ruși care se află pe teritoriul țării noastre. Trei secții vor fi deschise la Chișinău, Bălți și Comrat, 24 în localitățile din stânga Nistrului.

V. V. 

The following two tabs change content below.
Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Vadim Vasiliu

Ultimele articole de Vadim Vasiliu (vezi toate)