Madrilenii şi-au amintit gustul gloriei!

Real Madrid a spart miercuri seară dominaţia absolută a Barcelonei în Spania, cucerind Cupa Regelui după 120 de minute de joc, cu golul lui Cristiano Ronaldo. Madrilenii nu au uitat că au în ADN bucuria în stilul marilor campioni şi s-au manifestat pe măsură după câştigarea trofeului atât pe stadionul Mestalla, cât şi în piaţa Cibeles din Madrid, acolo unde a avut loc celebrarea succesului istoric.

Antrenorul care a adus Cupa la Madrid, Jose Mourinho, a declarat după meciul câştigat cu 1-0 în faţa Barcelonei că şi-a montat jucătorii şi i-a pregătit special pentru a fi concentraţi la maximum la acest meci.

„Ştiam că putem câştiga şi asta am făcut. E o bucurie pentru că a trecut prea mult timp de la ultima cupă. Echipa a muncit bine, mult, chiar dacă ne-am fi putut face viaţa mai uşoară dacă marcam în prima repriză sau chiar în a doua, la acel şut al lui Di Maria. Caracterul, forţa fizică şi psihică a jucătorilor mei a făcut diferenţa. Au fost mai puternici! E un triumf fantastic, mai ales în faţa unei echipe ca Barcelona. Sunt foarte mândru de această victorie şi de faptul că am reuşit să câştig un prim trofeu şi în Spania, după toate celelalte în ţări atât de importante în fotbal. Îmi fac doar meseria, aşa cum pot mai bine, dar jucătorii sunt cei care fac diferenţa. Suporterii şi fotbaliştii merită acest trofeu”, a spus Mourinho.

Galacticii nu s-au bucurat prea mult de trofeul Cupei Regelui! Sergio Ramos l-a scăpat din autocarul în care oamenii lui Mourinho făceau parada din centrul Madridului. Primul trofeu din era Mourinho a ajuns sub roţile autocarului.

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)