Machiaj de iarnă în tendinţe

Cine nu-şi doreşte un machiaj seducător care să atragă toate privirile? Nuanţele acestui sezon pun accent pe intensitatea privirii şi pe buze. Află cum îţi poţi face singură un machiaj impecabil.

„Ochi de pisică”

Vrei un machiaj mai îndrăzneţ care să-ţi pună în evidenţă personalitatea? Atunci machiajul „smokey eyes”, însoţit de un ruj roşu sângeriu, îţi va veni de minune. Aplică un fard gri deschis pe toată pleoapa, apoi unul gri închis la baza genelor. Mergi cu nuanţe de gri din ce în ce mai deschise, dinspre baza genelor spre sprâncene. Alungeşte ochii cu ajutorul fardului, puţin în afara conturului, pentru un efect de ochi de pisică. Estompează cu degetul intensitatea fardului gri închis acolo unde depăşeşte pleoapa superioară.

Nuanţe delicate

Iarna aceasta se poartă machiajul natural, condimentat doar de combinaţia bej-cenuşiu, pentru ochi. Aplică o bază cu un fard bej şi foloseşte două nuanţe de gri, una perlată pe pleoapa superioară şi una mai închisă pentru pliul pleoapei. Vei contura astfel forma ochiului, dând intensitate privirii şi evitând paloarea. Dacă vrei să-ţi pui în evidenţă ochii, poţi aplica şi o linie subţire de tuş gri. Pentru obraji, alege un blush cu o textură cremoasă, translucidă, într-o nuanţă discretă de roz. Astfel vei sublinia griul perlat din machiajul ochilor. Pentru buze, alege un gloss într-o nuanţă naturală de roz.

Privire intensă

Pentru un machiaj foarte modern, concentrează-ţi atenţia asupra ochilor. Alege culori intense, care să-ţi pună ochii în evidenţă. Fie că preferi nuanţe de verde, albastru sau de mov pentru zi, fie că optezi pentru negru în cazul machiajului de seară, important este să-ţi conturezi bine ochii. Aplică creionul negru şi pe conturul intern al ochiului pentru a pune privirea în evidenţă. Dacă vrei să depăşeşti conturul ochilor, apelează la un fard mai deschis la culoare, precum griul sau movul. Completează acest machiaj cu un blush roz şi cu un ruj trandafiriu.

Culori metalice

Contrastul dintre auriu şi negru se regăseşte atât în tendinţele vestimentare, cât şi în machiajul pentru această iarnă. Aplică un fard auriu pe toată pleoapa superioară şi în colţul intern al ochiului, iar în colţul extern conturează privirea cu un fard negru, în special deasupra genelor. Poţi integra şi un fard arămiu sau portocaliu, aplicat pe arcadă şi pe jumătatea exterioară a pleoapei inferioare.

Sfat

Foloseşte un fond de ten hidratant care să fie o barieră între piele şi vremea rece de afară.