Lupta pentru titlul de campioană rămâne deschisă

DIVIZIA NAŢIONALĂ // Derbiul dintre FC Dacia şi FC Sheriff s-a încheiat nedecis, scor 1-1

„Lupii galbeni” şi-au păstrat avantajul de două puncte în fruntea clasamentului, păstrând prima şansă la titlu. Tiraspolenii au deschis scorul prin Anatol Cheptine (min. 18), iar „dacii” au egalat cu trei minute înainte de finalul partidei prin Levan Korgalidze. Elevii lui Igor Dobrovolski puteau câştiga în minutele de prelungire, însă şutul lui Andrei Cojocari a fost parat de portarul Vladislav Stoianov.

Meciul dintre cele două pretendente la titlu nu a fost spectaculos, fiecare echipă a încercat să nu scape gol. Totuşi campionii au avut o rupere de ritm în minutul 18, când Anatol Cheptine a reuşit un gol de senzaţie din 35 metri. După marcarea golului, „sheriffii” le-au lăsat pe gazde să preia iniţiativa. „Dacii” au ieşit de la cabine mai determinaţi şi au pus presiune pe poarta lui Stoianov, revenit pe teren după ce şi-a rupt braţul într-un meci din Europa League.

 

„Lupii galbeni” au reuşit să-şi păstreze calmul, chiar dacă nu le reuşea să se apropie de poarta adversă. Şi atunci când nimeni nu se aştepta, au marcat golul egalizator. Levan Korgalidze, ieşit pe teren minutul 79, a executat perfect o lovitură de la 28 metri, mingea a intrat în plasă spre disperarea antrenorului FC Sheriff, Andrei Sosniţki.

Foarte supăraţi că au fost egalaţi pe final, cei de la FC Sheriff ar fi putut pierde meciul în minutele de prelungire. Cojocari a executat o lovitură liberă, mingea fiind reţinută cu greu de Stoianov.

„Suntem favoriţi în proporţie de 50%”

„Dacii”, la fel ca cei de la FC Sheriff, consideră că meritau victoria şi că titlul încă se joacă. „Am fi putut câştiga acest meci pe final, dar n-a fost să fie. Am avut probleme în debutul meciului, când adversarul ne-a dominat. În repriza secundă, nu le-am dat şanse celor de la FC Sheriff. E important că nu am pierdut meciul şi am rămas pe primul loc. Suntem favoriţi în proporţie de 50% la cucerirea titlului. Mai sunt 11 etape până la final, se poate întâmpla orice”, a declarat după meci antrenorul secund al FC Dacia, Alexandr Camaldinov.

 

„Campioana încă nu s-a decis”

La rândul său, Andrei Sosninţki admite că echipa sa a greşit când s-a retras în apărare, însă nu crede că titlul de campioană e pierdut. „Nu cred că nu mai putem deveni campioni. Meciurile grele încă urmează. Mai sunt încă 11 etape, iar noi ne pregătim pentru partida cu Sf. Gheorghe Suruceni”, a spus acesta. Jucătorii lui Sosninţki explică remiza cu „dacii” prin faptul că s-a jucat pe teren cu acoperire artificială.

„Nu cred că federaţia ar trebui să permită disputarea meciurilor pe astfel de suprafaţă. E inadmisibil aşa ceva”, a tunat după meci portarul Stoianov. De aceeaşi părere este sârbul Vladimir Volkov: „Am pierdut două puncte din cauza terenului”.

„FC Dacia va pierde puncte”

Autorul golului celor de la FC Sheriff, Anatol Cheptine, crede că rezultatul de 1-1 nu e corect. „Meritam să câştigăm meciul. Oricum, cred că vom câştiga toate meciurile rămase, iar FC Dacia va pierde puncte. Astfel, vom deveni campioni”, a spus optimist tânărul mijlocaş.

„Dacii” au un program mai greu

Chiar dacă au avantaj de două puncte în faţa celor de la FC Sheriff, „dacii” au un program de foc în următoarele patru etape. Elevii lui Dobrovolski urmează să o întâlnească pe FC Milsami (deplasare), FC Olimpia (acasă), Iskra (deplasare) şi FC Zimbru (acasă). La rândul lor, „sheriffii” întâlnesc lanterna roşie Sf. Gheorghe, FC Milsami (ambele pe teren propriu), FC Olimpia (deplasare) şi Iskra (acasă).

În celelalte meciuri ale etapei s-au înregistrat următoarele rezultate: FC Dinamo–FC Zimbru 1-6, FC Costuleni–Iskra 0-1, Sf. Gheorghe–Academia UTM 0-2, FC Nistru–FC Olimpia 0-3, FC Tiraspol–FC Rapid 0-0.

Vitalie Hadei