Luna devine Neagră

ASTRONOMIE // Astrologii anunţă schimbări majore, iar seismologii spun că ar putea avea loc cutremure şi furtuni

 

Sâmbătă, Luna se va afla în punctul cel mai apropiat de Pământ, oferindu-le pasionaţilor de astronomie o imagine spectaculoasă a unei Luni extrem de mari şi foarte luminoase, poreclite Super-Lună.  Seismologii din România spun că s-ar putea produce cutremure sau erupţii ale vulcanilor. Astrologii, pe de altă parte, susţin că este un fenomen care se întâlneşte des, dar care va avea urmări asupra stării emoţionale şi de sănătate a omului. În acelaşi timp, aceştia susţin că perioada următoare va fi una a schimbărilor.

 

Marina LIŢA

Pasionaţii de astronomie se vor putea bucura de o imagine spectaculoasă, mai ales că Super-Luna va fi cu 14 % mai strălucitoare decât în mod normal. Evenimentul de la sfârşitul săptămânii se repetă rar, de cinci ori în ultimii 60 de ani.

Super-Luna

Acesta nu este un fenomen rar întâlnit. Luna plină şi apropierea de pământ s-a observat şi anul trecut, cu puţin timp până la dezastrul din Japonia, care a luat viaţa a 13 mii de persoane”, a declarat pentru JURNAL Ala Sazonova, colaborator în cadrul Centrului de Cercetare în Astrologie „AstroUranias” din Chişinău.

 

„Este perioada când Soarele se uneşte cu cea mai îndepărtată constelaţie, formând Luna Neagră. Luna Neagră poate să aducă unele momente complicate, dar nu neapărat negative. Se amplifică egoul persoanelor, în special al celor puternice, cei care se află în funcţii de conducere vor fi afectaţi”, spune Sazonova.

 

Luna Neagră

 

Astrologii susţin că se va observa o acutizare a stărilor emoţionale, persoanele devenind mai irascibile, mai agresive, iar cei care au probleme cu sănătatea, trebuie să fie atenţi. „Nu se recomandă începerea unor activităţi sau, dacă acestea nu suportă amânare, ar trebui bine controlate. Luna plină în zodia Taurului creează toate aceste situaţii”, explică expertul.

 

„În ce priveşte crizele la nivel global, trebuie să menţionez că planetele vor intra în Uranus şi Pluton, ceea ce va aduce unele schimbări revoluţionare negative. Dar, pe de altă parte, orice schimbare este necesară şi nu are loc întâmplător. Aceasta înseamnă că noi trebuie să ne schimbăm, să devenim mai înţelepţi”, conchide astrologul.

Schimbări majore

De circa o lună, zeci de cutremure au avut loc în Sumatra şi în Oceanul Indian. Miercuri, şi în Vrancea au fost două seisme, dar mici: de magnitudinea 2,7 şi 3 pe Richter.

„Se ştie că, în perioada în care este Lună plină, Pământul exercită o forţă de atracţie faţă de aceasta, la fel ca şi apele (n.r. apare fenomenul de flux şi reflux). În cazul Pământului, apar mareele tectonice, magma din interiorul scoarţei terestre fiind atrasă de Lună. Drept urmare, plăcile tectonice se mişcă”, a comunicat pentru „Click” Victorin Toader, de la Institutul de Seismologie Aplicată din Bucureşti.

„Este posibil să apară mişcări tectonice şi furtuni, care însă nu vor fi catastrofale. Fiind foarte aproape de Terra, vom putea vedea, în cazul în care condiţiile meteo vor permite, o Lună imensă”, afirmă expertul.

Mişcări tectonice şi furtuni

Au fost şi voci care au asociat acest fenomen cu Apocalipsa. Solicitat de JURNAL, preotul Vlad Mihăilă ne-a comunicat că ştiinţa adevărată nu neagă cele spuse şi tratate de religia creştină. „Avem scris în scriptură că soarele va sta în loc şi acest fenomen a avut loc şi a fost constatat de către savanţi”, spune preotul.

Acesta susţine că fenomenul nu ar trebui să ne ducă cu gândul la sfârşitul lumii. „Mântuitorul spunea că nici îngerii din cer, nici chiar Fiul Omului nu ştie când va fi. Sunt mulţi falşi proroci care aduc diferite cifre. Numai Tatăl ceresc ştie când va fi”, comunică preotul Vlad Mihăilă.

Moldovenii sunt sceptici

Moldovenii însă par tot mai sceptici vizavi de aceste pronosticuri. „Iar se aşteaptă sfârşitul lumii! Nu-i mai ascult pe toţi cei ce spun ziua ce visează noaptea”, comunică Alexandra, studentă în Chişinău.

„Ştiţi, îmi place calitatea asta a noastră, a oamenilor de a da vina pe tot ce se întâmplă rău pe forţele naturii, pe soartă şi pe oricine altceva. Cred că ar trebui să ne asumăm greşelile făcute până acum şi să acceptăm că toate cataclismele naturale care se întâmplă au loc din cauza folosirii iraţionale a tot ceea ce avem”, spune Angela.

„Cum mă pregătesc? Am să fac o rugăciune către Dumnezeu să mă ajute pe mine şi familia mea şi gata. Oriunde te-ai ascunde, te găseşte”, ne spune Elena, pensionară din Chişinău.

Ultimii 60 de ani

În ultimii 60 de ani, aceste Super-Luni au influenţat evenimentele meteo, ori de câte ori au avut loc: în 1955, 1974, 1992, 2005 şi 2011. Sunt anii în care Luna s-a apropiat foarte mult de planeta noastră. De fiecare dată când a avut loc acest fenomen, omenirea s-a confruntat cu tot felul de dezastre naturale. Cutremure, erupţii vulcanice, inundaţii, cicloane, uragane şi tsunami-uri, care au ucis mii de oameni.

Ultima apropiere periculoasă a Lunii de Pământ a fost în 19 martie anul trecut. Înainte cu o lună au început catastrofele. La 22 februarie, un cutremur de 6,3 pe Richter care a lovit oraşul Christchurch, din Noua Zeelandă, şi a făcut sute de victime.

La 7 martie, s-a petrecut cea mai mare erupţie din ultimii 14 ani a vulcanului Kilauea din Hawaii. La o zi distanţă, în insulele Solomon, a avut loc un cutremur de 6,6 pe Richter. Perioada neagră a culminat în 11 martie, când un cutremur cu magnitudinea de 8,9, urmat de un tsunami devastator, a lovit Japonia. Peste 13.000 de persoane au fost ucise în dezastru.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)