Luna, copilul atomic al Pământului?

Luna a fost creată în urma unei explozii atomice, produse chiar pe suprafaţa Pământului. Ea nu este altceva decât o mare bucată din planeta noastră, aruncată în spaţiu de un georeactor nuclear, susţin doi oameni de ştiinţă olandezi.
Ipoteza conform căreia Luna s-ar fi desprins din suprafaţa Pământului datează din secolul al XIX-lea. Însă oamenii de ştiinţă au considerat până acum că desprinderea s-a produs în urma ciocnirii dintre Pământ şi un alt corp ceresc sau din cauza unei explozii solare, scrie Daily Mail.
Cu toate acestea, cercetătorii Rob de Meijer şi Wim van Westrenen susţin că Luna a fost propulsată pe orbita Pământului în urma unei explozii atomice de proporţii. Oamenii de ştiinţă cred că forţele centrifuge ale Pământului au concentrat elementele grele – cum sunt uraniul şi thoriul – în zona ecuatorului, aproape de suprafaţa planetei, creând astfel un georeactor nuclear.
Cei doi savanţi olandezi susţin că asemănările izbitoare dintre compoziţiile chimice ale Lunii şi Pământului se datorează faptului că satelitul natural a fost, la un moment dat, o parte a planetei noastre. Mai mult, modelele oferite de evoluţia sistemului solar arată că probabilitatea ca două corpuri cereşti ce se ciocnesc în spaţiu să aibă aceeaşi compoziţie este infinit de mică.
Aceştia cred că teoria lor va putea fi confirmată cu uşurinţă în momentul în care misiunile spaţiale pe Lună vor aduce pe Pământ mostre ale solului selenar, extrase de la mare adâncime.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)