Lumi paralele: Nordul contra Sudului

Preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak a lansat luni un apel la solidaritate naţională împotriva agresiunii militare a Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), apreciind că Phenianul vede în dezbinare un îndemn la a lovi, relatează Reuters.

Liderul de la Seul a adoptat un ton mai dur faţă de RPDC după cele două atacuri din acest an care au ridicat tensiunile din Peninsula Coreea la cel mai înalt nivel de la finalul războiului intercoreean, în 1953.

Într-o dispută verbală de săptămâna trecută, Phenianul a ameninţat cu un „război sfânt” nuclear, iar preşedintele Lee Myung-bak s-a angajat la „un contraatac nemilos” în cazul oricărui nou atac nord-coreean, în contextul în care Seulul desfăşoară manevre militare de o amploare fără precedent.

„Nu ne putem permite să avem dezbinare între voi şi mine când este vorba de securitatea naţională pentru că sunt în joc vieţile noastre şi supravieţuirea acestei naţiuni”, a spus Lee într-un discurs radiofonic.

Lee Myung-bak a apreciat că disensiunile apărute în opinia publică după atacul unui submarin nord-coreean asupra unei corvete sud-coreene soldat cu 46 de morţi au determinat Phenianul să bombardeze, luna trecută, o insulă din apropierea frontierei maritime, provocând moartea a patru persoane.

„Atunci când dăm dovadă de solidaritate şi unitate, Nordul nu îndrăzneşte să ne atace. Voinţa lor de a ne provoca păleşte”, a mai spus liderul sud-coreean. (AGERPRES)

The following two tabs change content below.