Lumi paralele: Julian Assange, ales „omul anului” de cotidianul francez „Le Monde”

Julian Assange a fost ales „omul anului” de redacţia cotidianului francez „Le Monde” care realizează un amplu portret al fondatorului WikiLeaks, dedicându-i prima pagină a suplimentului său săptămânal ce urmează să apară vineri.

„Le Monde” este unul din cele cinci ziare occidentale – alături de „New York Times”, „Guardian”, „El Pais” şi „Der Spiegel” – care s-a asociat cu WikiLeaks pentru publicarea unor note confidenţiale ale diplomaţiei americane.

Julian Assange, care a petrecut nouă zile în închisoare la începutul lunii decembrie, este în prezent consemnat la domiciliul său din Anglia, în aşteptarea soluţionării unei cereri de extrădare în Suedia, unde este urmărit pentru agresiuni sexuale împotriva a două femei.

Utilizatorii de Internet care accesează site-ul ziarului l-au ales de asemenea pe Assange ca „omul anului” (56,2 la sută), în faţa laureatului premiului Nobel pentru Pace, disidentul chinez Liu Xiaobo (22,3 la sută) şi în faţa americanului Mark Zuckerberg (6,9 la sută), fondatorul Facebook.

Săptămâna trecută, „Time” l-a ales pe Mark Zuckerberg „omul anului”, deşi cititorii revistei americane au optat pentru Julian Assange. (mediafax.ro)