Lumi paralele: Gorbaciov condamnă împuşcarea soţilor Ceauşescu

Ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov, a venit în România, într-o vizită privată, după 20 de ani de la precedenta vizită.

MIHAIL GORBACIOV: “Consider că viitorul nostru presupune ca nouă să ne ajute experienţa şi să integrăm tot ce am învăţat. (…) Capitalismul oferă mai multe, dar şi socialismul. (…) Trebuie să ne gândim la viitorul societăţii ca la una integrată.”
ION ILIESCU: “Cred că este un moment important, revine Gorbaciov după 20 de ani. (…) I-am sugerat să mai spargem câteva prejudecăţi care au rămas pe la noi: (…) că nu a fost Revoluţie, că nu au fost oamenii în stradă, că am chemat KGB-ul, sunt nebuni oamenii aceştia.”

EMIL CONSTANTINESCU: “Rolul lui Gorbaciov rămâne esenţial – (…) eu l-aş asemăna cu Columb. A fost un om care a vrut să descopere un nou Est şi a ajuns în Vest.”
Mihail Gorbaciov a declarat că, în opinia sa, soţii Ceauşescu nu ar fi trebuit împuşcaţi “ca nişte animale”.

MIHAIL GORBACIOV: “Aţi avut istoria dvs. foarte serioasă, nu foarte simplă. Chiar şi când vorbeam de Ceauşescu, viaţa căruia s-a terminat atât de dramatic. (…) Dar când văd acele cadre, în care pur şi simplu i-au împuşcat ca pe nişte animale sălbatice, mi se pare de neînchipuit.”
Sursa: NewsIn.ro, 14 aprilie 2010

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)