Lumi paralele: Generalul Stanley McChrystal, înlocuit cu David Petraeus

Preşedintele american, Barack Obama, a anunţat miercuri că l-a revocat din funcţie pe comandantul militar în Afganistan, generalul Stanley McChrystal, după declaraţiile critice ale acestuia la adresa administraţiei sale, şi l-a înlocuit cu un alt ofiţer cu experienţă, David Petraues.

Exprimându-se în faţa presei în grădina Casei Albe, preşedintele a declarat, referitor la declaraţiile generalului McChrystal, cu care a avut o întrevedere în cursul zilei, că modul de a se comporta al acestuia “aşa cum reiese dintr-un articol publicat recent nu corespunde criteriilor cerute unui general”.

El a adus însă un omagiu carierei de ofiţer a acestuia şi a dat asigurări că nu l-a revocat din cauza “insultelor personale”, în timp ce, potrivit revistei Rolling Stone, care a publicat declaraţiile, generalul McChrystal şi unii dintre adjuncţii săi au criticat mai mulţi oficiali de rang înalt ai administraţiei.

Obama a declarat, de asemenea, că a “acceptat demisia” generalului McChrystal cu “regret”, dar a insistat asupra necesităţii unei “unităţi a eforturilor” echipei sale în privinţa Afganistanului. Preşedintele a asigurat că înlocuirea lui Stanley McChrystal cu David Petraeus nu înseamnă o schimbare de strategie pe teren. (mediafax.ro)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)