Luis Fabiano, pe urmele lui Maradona

Atacantul echipei naţionale a Braziliei, Luis Fabiano, a declarat, duminică, după victoria din meciul cu reprezentativa Coastei de Fildeş, scor 3-1, că la golul doi a fost ajutat de „mâna lui Dumnezeu”.

„Am reuşit să înscriu din nou la naţională, ştiam că acest moment va veni. La golul doi am atins balonul cu mâna, dar a fost involuntar. A fost mâna lui Dumnezeu şi unul din cele mai frumoase goluri din cariera mea. Sunt fericit că i-am răsplătit încrederea antrenorului, chiar dacă nu am venit la acest mondial refăcut complet”, a spus Luis Fabiano.

La Campionatul Mondial de Fotbal din 1986, ce a avut loc în Mexic, Argentina a întâlnit Anglia în sferturile de finală. Argentina s-a impus cu 2-1. Reluările au arătat faptul că primul gol marcat de Maradona a fost înscris cu mâna. Maradona a descris acest gol că fiind înscris „cu mâna Lui Dumnezeu”.

Reprezentativa Braziliei s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Mondiale din Africa de Sud după ce a învins, duminică, la Johannesburg, scor 3-1 (1-0), selecţionata Coastei de Fildeş, în primul meci al etapei a doua din grupa G.

Kaka a fost la un „roşu” de perfecţiune

Kaka s-a trezit după prestaţia modestă din primul joc şi a fost omul cu pasa decisivă în faţa ivorienilor. Fără roşul stupid din final ar fi fost meciul ideal.

Ronaldinho s-ar fi putut simţi nedreptăţit până duminică seara că numărul său în naţionala Braziliei a fost preluat de Kaka. Mijlocaşului de la Real Madrid nu i-a ieşit nimic în faţa nord-coreenilor, dar în partida cu Coasta de Fildeş a strălucit.

Când brazilienii încă nu reuşeau să găsească drumul spre poarta lui Barry, el a preluat iniţiativa şi l-a văzut pe Luis Fabiano printre fundaşii adverşi. Ivorienii nu l-au văzut! Mult mai mobil ca până acum, Kaka a venit înapoi, a urcat în dreapta, în stânga. Şi din stânga a reuşit să îl lase pe Elano singur cu colţul lung liber pentru 3-0. Doar eliminarea din final îi scade din notă, dar nu şi din realizări!

32 de pase reuşite a avut Kaka din cele 43 plecate din piciorul său: 74% procentaj de reuşită