Lucrările de reparație a drumurilor din Grătiești încă nu au început

Administrația publică locală din comuna Grătiești, în care intră satele Hulboaca și Grătiești, a decis că din banii alocați în acest an de la Fondul Rutier, 700 de mii de lei, va fi construit al doilea drum de acces de la șoseaua Balcani, numită strada Agricolă, a declarat pentru JURNAL de Chișinău primarul comunei Grătiești, Victor Mardare.

Drumul ales pentru a fi reparat va fi acoperit cu pietriș. De asemenea, vor fi instalate borduri pe o lungime de 1040 m, lungimea tronsonului fiind de 520 de metri, iar lățimea de 7 metri. Licitația a avut loc azi, 8 septembrie 2017. În cadrul licitației au aprticipat trei agenți economici. Lucrările vor fi efectuate de către S.A. „Edilitate”. „Acest agent economic a oferit cel mai bun preț”, ne-a spus primarul de Grătiești. La licitație au mai participat agenții economici SRL „Vastavit” și SRL „EcoTehLider”.

În afară de banii alocați de la Fondul Rutier pentru comuna Grătiești, primăria a pus la dispoziţie din bugetul local aceeași sumă: „400 de mii de lei pentru satul Grătiești și 300 de mii de lei pentru satul Hulboaca, dar încă nu se știe pentru ce drumuri vor fi utilizate aceste resurse financiare, deoarece avem devize de cheltuieli care depășesc aceste sume. Nu s-a luat nici o decizie”, ne-a spus primarul Mardare.

Potrivit lui, la Hulboaca vor începe lucrările pe un drum unde deja este finalizată rețeaua de canalizare, „dar acolo devizul de cheltuilei este de 1 milion 200 de mii de lei. Încă nu s-a luat o decizie. Am discutat cu comisia de specialitate, dar o decizie concretă nu s-a luat”, a mai spus Victor Mardare.

 

Această rubrică este realizată cu suportul financiar al Ambasadei Finlandei la București. Responsabilitatea pentru conținutul materialelor publicate aparține autorului și nu reflectă neapărat poziția Ambasadei.

The following two tabs change content below.
Victoria Popa

Victoria Popa

Victoria Popa

Ultimele articole de Victoria Popa (vezi toate)