Lucrări de Marec Saenderski la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

Marec Saenderski, fotograf din Polonia

O lucrare efectuată în tehnologia Stereo Vision 3D, reprezentând un peisaj din Rezervația cultural-naturală Orheiul Vechi, este expusă la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală. Lucrarea este realizată de către Marec Saenderski și Vitold Baszyñsky din Polonia. Artistul vizual polonez Marec Saenderski a mai adus la Chișinău încă 3 lucrări ale sale în 3D, cu peisaje din Polonia.

Vernisajul celor patru lucrări a avut loc la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală (MNEIN), la eveniment au fost prezenți Excelența sa Domnul Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Doamna Agnieszka Skieterska, Director al Institutului Polonez din București, și Domnul Marec Saenderski. Toate cele 4 imagini stereo pot fi contemplate în cadrul expoziției „Interferențe culturale la Orheiul Vechi”. Vizitatorii le pot examina cu ajutorul unor ochelari speciali 3D.

Amintim că expoziția „Interferențe culturale la Orheiul Vechi” este organizată în contextul nominalizării Rezervației cultural-naturale Orheiul Vechi în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aceasta poate fi vizitată până la sfârșitul lunii august.

Aflându-se în Chișinău cu prilejul prezentării lucrărilor sale la MNEIN, fotograful polonez Marec Saenderski a realizat o serie de fotografii. Domnia sa afirmă că pregătește o expoziție cu fotografii din Republica Moldova, care va fi inaugurată la toamnă.

I.N.