Locuitorii din Dereneu au pledat pentru rămânerea bisericii în cadrul Mitropoliei Basarabiei. Poliția îi protejează pe preoții care au ocupat abuziv locașul

Duminică, 18 martie, la Dereneu, Călărași, a avut loc o adunare a locuitorilor din satul Dereneu, în cadrul căreia a fost discutată situația legată de ocuparea bisericii din localitate de către un grup de preoți ai Mitropoliei Moldovei.

În cadrul adunării, locuitorii satului au votat în unanimitate ca lăcaşul să rămână în cadrul Mitropoliei Basarabiei, iar paroh al bisericii să fie în continuare preotul Marin Florin, care slujește de 26 de ani în acest lăcaș.

După adunare, credincioşii au decis să meargă să se închine la biserică, iar la uşa lăcașului au fost întâmpinaţi de zeci de polițiști.

Amintim că Procuratura şi Inspectoratul de Poliţie Călăraşi se ascund după deget în cazul scandalului de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Dereneu. Deşi au trecut aproape două săptămâni de când un grup de persoane au spart ușa acestui locaș și au pătruns  în interiorul bisericii, şeful Inspectoratului de poliţie, Gheorghe Stratan, susţine că nu vede nicio ilegalitate.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)