Locotenentul bătăuş

Un militar în vârstă de 23 de ani este învinuit de procurorii Procuraturii Militare din Chişinău (PMC) de abuz în serviciu şi exces de putere. Potrivit site-lui PG, PMC a finalizat urmărirea penală şi a expediat instanţei de judecată cauza penală, demarată pe numele militarului prin contract din cadrul Batalionului de gardă a Ministerului Apărării.

În martie–mai 2010, militarul în grad de locotenent ar fi comis abuz în serviciu şi exces de putere faţă de 11 soldaţi în termen, cărora le-a cauzat dureri fizice. Acesta le-a aplicat soldaţilor lovituri pe diferite părţi ale corpului cu picioarele, palmele, rigla etc.
În urma acestui tratament, soldaţii s-au ales cu vătămări corporale uşoare sub formă de „otită medie postraumatică” şi „perforaţia traumatică a membranei timpanice pe stânga”. Locotenentul i-a ordonat unuia dintre soldaţi să facă 100 de flotări. Furia suspectului a fost provocată şi de faptul că soldatul dorea să-şi continue studiile la Academia de Poliţie. La 24 iulie curent, locotenentul, în vârstă de 23 de ani, a fost eliberat din funcţie.

La 21 septembrie 2010, ora 09.30, la Judecătoria Militară Chişinău va avea loc examinarea respectivei cauze penale, urmând ca judecătorii să se pronunţe în baza probelor aduse de procurori.

În cazul în care suspectul va fi recunoscut vinovat, acesta riscă până la trei ani de închisoare.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)