Localurile de divertisment din Chișinău vor fi inspectate ca urmare a incendiului din Clubul „Colectiv” din România

B&R - Distributeur de Douceur Soirée de lancement Bonnets en cachemire

Toate localurile de divertisment din Chișinău, unde este aglomerație și risc de izbucnire a incendiilor, vor fi verificate de reprezentanții Serviciului Situații Excepționale. Astfel, vor fi supuse controlului toate barurile, cafenelele, centrele comerciale și alte localuri cu o capacitate mare de deservire a persoanelor. Un anunț în acest sens a fost făcut de şeful adjunct al Direcţiei situaţii excepţionale a mun. Chişinău, Liviu Mîrzenco, transmite ipn.md.

Potrivit unui reprezentant al Departamentului Servicii Excepţionale (DSE), verificările au început deja. O problemă depistată constă în faptul că multe dintre ieșirile de rezervă din localuri sunt blocate. Fumatul trebuie să fie interzis. Echipamentul electric trebuie să fie protejat din toate punctele de vedere, inclusiv să facă față unui eventual scurtcircuit.

În perioada rece, localurile trebuie să fie încălzite cu aparate termoelectrice cu element termic închis. Cei de la DSE vor mai verifica dacă este respectată norma de minimum două uși de evacuare, dacă localurile sunt asigurate cu stingătoare, dacă se folosesc articole pirotehnice. De asemenea, în acest weekend, a demarat o campanie de informare cu privire la regulile de apărare împotriva incendiilor.