Localnicii cred că arestarea lui Ratko Mladici în satul Lazarevo a fost o înscenare // Lumi paralele

Locuitorii din Lazarevo cred că arestarea lui Ratko Mladici în acest sat a fost o înscenare, pentru că el nu a locuit niciodată acolo, apreciind că autorităţile l-au adus la locuinţa unei rude pentru a face operaţiunea mai credibilă, relatează „New York Times”, în ediţia electronică.

„Nu este nicio şansă să fi locuit aici”, a declarat primarul oraşului, Radmilo Stanisici, reflectând sentimentul general din această comunitate. „Toată lumea cunoaşte pe toată lumea aici. Suntem ca o mare familie”, a adăugat el.

„L-au adus aici pentru a face arestarea. A fost doar o înscenare”, a declarat Vesela Medjo, o vânzătoare în vârstă de 53 de ani. „Nimeni nu a văzut nimic. S-a întâmplat atât de repede”, a adăugat ea.

Femeia a precizat ulterior că a văzut un vehicul de teren negru, cu numere de Belgrad, în grădina casei în care ar fi locuit Mladici. Dar vehiculul de teren prezentat la televiziune, care l-a luat pe Mladici, era alb, a spus ea, ca o dovadă că suspiciunile sătenilor privind o înscenare sunt corecte. Ea a apreciat că autorităţile l-au adus pe Mladici în casa unei rude pentru a face arestarea mai credibilă, după ce a fost căutat atât de mult timp.

Casa respectivă îi aparţine lui Branislav Mladici, un văr al fostului general. Primarul a declarat că familia lui Branislav Mladici, care a fost de asemenea arestat joi, este „o familie onestă şi muncitoare”, care nu merită să fie adusă în atenţia tuturor. (mediafax.ro)

 

The following two tabs change content below.

Jurnal de Chișinău

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)