Lista viciilor sănătoase

AVANTAJE // Ce este benefic pentru organism

Deşi există butada „Tot ce produce plăcere este ilegal, imoral sau îngraşă”, unele vicii nu sunt chiar atât de periculoase precum se spune. Potrivit specialiştilor citaţi de shine.com, există câteva vicii care aduc sănătăţii fizice şi psihice un plus de beneficiu. Cu toate acestea, experţii atrag atenţia că trebuie practicate cu moderaţie.

Pauzele lungi şi dese cresc productivitatea la locul de muncă. Un studiu al germanilor arată că pauzele în timpul programului de muncă au rolul de a reduce stresul, astfel că angajaţii devin mai eficienţi şi mai productivi, este de părere profesorul Rainer Wieland, psiholog de la Universitatea din Wuppertal, coordonatorul studiului. În timpul monitorizării, experţii au constatat că persoanele care îşi iau la fiecare oră câte 10 minute de pauză sunt mai relaxate, iar numărul serviciilor profesionale rezolvate de aceştia este mai mare, comparativ cu persoanele care stau permanent cufundate în rezolvarea problemelor solicitate de către şefi.

Ciocolata reduce stresul

Două tablete de ciocolată pe zi duc la scăderea nivelului de stres. Pentru a evita luarea în greutate se recomandă ciocolata neagră amăruie ai cărei antioxidanţi scad nivelul de hormoni ai stresului din organism. Aceasta nu e tot, mai relatează experţii site-ului.
Astfel, un studiu realizat de americani arată că femeile cu vârsta de peste 40 de ani care mănâncă ciocolată neagră o dată sau de două ori pe săptămână prezintă un risc cu aproape 40 la sută mai mic de a se îmbolnăvi de inimă.

Mai mult, „dulcele” ajută la scăderea tensiunii arteriale, reduce riscul infarctului miocardic şi incidenţa accidentelor vasculare cerebrale. Experţii recomandă precauţie în privinţa acestui viciu, deoarece are un conţinut ridicat de zahăr. Aşadar, riscul apariţiei obezităţii şi a diabetului este destul de ridicat, mai ales în cazul celor care fac abuz de ciocolată. Pentru a face alegerea corectă când vine vorba de ciocolată, gândiţi-vă că cea neagră conţine 75 la sută cacao, în timp ce una cu lapte are doar 20 la sută cacao.

Cafeaua stimulează activitatea mentală

Cafeaua de dimineaţă este un alt viciu cât se poate de sănătos. Pentru a beneficia de efectele pozitive asupra sănătăţii evitaţi să o beţi amestecată cu diferite sosuri sau cu frişcă, deoarece acestea anulează efectele benefice ale cafelei.

Cafeaua are un conţinut bogat de antioxidanţi care acţionează asupra organismului şi limitează distrugerea celulelor. În plus, băutura stimulează capacitatea mentală, performanţa fizică, înlătură oboseala, protejează inima şi oferă organismului un plus de energie. Beneficiile există atât timp cât nu este depăşită doza de 150 de mililitri pe zi, deoarece în caz contrar cafeaua băută în exces provoacă stări de agitaţie. În cazul cardiacilor duce la apariţia palpitaţiilor.

Dependenţa de masaj nu poate aduce decât beneficii din toate punctele de vedere. Terapeuţii susţin că o singură şedinţă de masaj ajută la tonifierea pielii, redă elasticitatea dermei şi la reducerea stresului şi a stărilor depresive. De asemenea, masajul încetineşte procesele de îmbătrânire, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi limfei.

The following two tabs change content below.