Linia // Restanţierul Gaburici, promovat ca performer să ne conducă!

foto noi_md

Sursa: taste-of-life.md

 

Chiril Gaburici, premierul desemnat, a fost o perioadă şi student al ASEM, ne-au confirmat câteva surse din această instituţie de învăţământ superior, pe care însă nu a absolvit-o. Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, care e şi vicepreşedinte al PLDM, ne-a spus că nu a prins perioada în care Gaburici a fost aici student, pentru că nu era pe atunci la ASEM.

„Mi-a spus chiar Chiril Gaburici că a învăţat la ASEM, era cu vreo şase ani în urmă, pe vremea când venea foarte des la ASEM, aveam pe atunci o colaborare foarte prodigioasă cu compania Moldcell”, ne-a declarat Grigore Belostecinic. Domnia sa nu a putut să ne confirme că Gaburici ar fi fost exmatriculat de la ASEM din cauza nereuşitei, asigurându-ne totodată că, fără girul său, nimeni în ASEM nu ne va pune la dispoziţie datele care ne interesează.

Întrebat despre probitatea profesională îndoielnică a candidatului PLDM, Grigore Belostecinic a refuzat să se pronunţe. Totuşi ne-a asigurat că astăzi Chiril Gaburici va fi învestit în postul de prim-ministru. La urmă, dl rector ne-a sugerat să-l întrebăm chiar pe candidat.

De acord, dar cum să-i găsim telefonul? Am apelat la Valeriu Streleţ, vicepreşedinte al PLDM, partidul care promovează candidatura sa. Deşi nu a putut nega că are numărul solicitat de telefon, Streleţ s-a eschivat să ni-l dea. Nici la alte adrese sus-puse nu am găsit deschidere în „încăpăţânarea” noastră de a afla totuşi telefonul afaceristului incognito care, în câteva ore, are toate şansele să ne conducă. Mare lucru mai e şi disciplina de partid, dar ce are ea cu transparenţa, cu libertatea presei de a pune întrebări şi de a afla răspunsuri tranşante? Vom afla probabil deja mâine, după învestitură.

Ne-am iluzionat în aceşti doi ani că, cu aceşti renegaţi, ne vom rupe de Rusia şi vom ajunge în Europa. Alo, dle Gaburici, dacă mai sunteţi la telefoane, aveţi grijă să ne tăiaţi cât mai sigur acoperirea.

Deci rămâne cum a mai fost: Adio, Europa!

Rodica Mahu

The following two tabs change content below.