Lidia Bobână şi-a lansat cartea la Nisporeni

CAMPANIE // Cititorii Lidiei Bobână din satele raionului Nisporeni şi din centrul raional au venit cu o deosebită plăcere să o vadă şi să ia câte un autograf, împărtăşindu-şi impresiile.

Caravana cărţii Lidiei Bobână a ajuns miercuri, 20 iulie, în orăşelul Nisporeni. La ora 9.30, în faţa Oficiului Poştal a fost instalat un cort în care cititorii fideli, dar şi unii curioşi au cumpărat câte o carte şi au primit autografe şi chiar unele sfaturi.

„Îmi place foarte mult să citesc, am auzit de la televizor că vine Lidia Bobână pe la noi şi nu am putut să ratez ocazia de a mai avea încă o carte, mai ales că am auzit că poveştile doamnei sunt din viaţă”, ne spune prima vizitatoare, Elena Bulican, studentă. Cu toate că termometrele indică peste 35 de grade la umbră, nisporenenii nu întârzie să apară. Unii dintre aceştia cumpără câte trei–patru cărţi, „pentru rude şi vecini”. „De mulţi ani citesc poveştile Lidiei Bobână şi mă bucur nespus de mult că a venit şi în oraşul nostru”, menţionează Nelea. E simptomatic faptul că majoritatea vizitatorilor care au cumpărat cărţi au fost bărbaţi, ei spun că se regăsesc în istoriile doamnei Bobână. „O ştiu de când lucra la Radio, o ascultam în fiecare zi, apoi am început să-i citesc poveştile în ziar, şi ştiu că aceste istorii sunt adevărate, deoarece viaţa fiecărui om este o poveste. Cu bune, cu rele, cu toţii greşim, dar e bine că există oameni la Lidia Bobână, care ştiu să le povestească la toată lumea”, ne spune zâmbind şi emoţionat Dumitru, care i-a sărutat mâna doamnei Lidia Bobână şi i-a urat multă sănătate.

Lidia Bobână a primit flori şi o carte

Autografe după autografe, depănări de amintiri, cuvintele de laudă şi urările de bine erau mai calde decât canicula de afară. Un grup de doamne bibliotecare din orăşelul Nisporeni a venit să o vadă pe Lidia Bobână, aducându-i flori, iar una dintre doamne i-a dăruit şi o carte semnată de ea. „Vă mulţumim că existaţi şi ne dăruiţi asemenea poveşti, aveţi toată admiraţia noastră, vă dorim sănătate şi aşteptăm în continuare încă multe istorioare”, menţionează Iulia. Unii dintre vizitatori, deja pensionari, spun că pensia lor, de 500 de lei, nu le ajunge nici măcar pentru o săptămână, dar au venit să cumpere cartea şi să o cunoască personal pe Lidia Bobână. Directorul Oficiului Poştal, domnul Nicolae Drăgan, a cumpărat şi el cartea pe care o va trimite soţiei în Italia. „Sunt deja mai mult de 18 ani de când cu toată familia urmărim poveştile doamnei, sunt foarte interesante şi ţin cont de sfaturile Lidiei Bobână”, menţionează Nicolae Drăgan.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.