Liderul regimului separatist de la Tiraspol avertizează Chişinăul să nu-i încerce „curajul”

Vicepremierul şi ministrul de Externe moldovean Andrei Galbur a reconfirmat, marţi, intenţia Chişinăului de a promova includerea pe agenda Adunării Generale a ONU a unui subiect intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”, relatează moldpres.md.

Andrei Galbur s-a întâlnit la Chişinău cu ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin, pentru a discuta despre situaţia actuală şi perspectivele dialogului politic bilateral. În contextul abordării subiectului prezenţei militare ruse pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul Galbur a reconfirmat intenţia de a promova includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale a ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

Andrei Galbur a subliniat faptul că această iniţiativă nu vizează retragerea militarilor ruşi care fac parte din forţa trilaterală de menţinere a păcii ce operează în zona de securitate din regiunea Transnistria.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)