Liderul PCRM şi Scufiţa Roşie // Scrisorile lui Buraga

Ieri am discutat despre bunicul lui Vladimir Voronin pe linie maternă, Isidor Sârbu, care s-a refugiat în România, de teama puterii sovietice. Era el anticomunist sau nu? Unii spuneau că da, alţii că nu neapărat, dar toţi erau de acord că surceaua a sărit departe de trunchi. „Bunicul meu nu a fost anticomunist, a fost gospodar. El nu s-a refugiat. În 1944, el a încărcat căruţa cu lăzi cu armament şi le-a transportat peste Prut. Avea de gând să se întoarcă, dar după decretul lui Stalin care îi declara trădători, s-a răzgândit şi a rămas în România”, se confesa bătrânul lup Voronin în faţa Scufiţei Roşii, care avea suficientă experienţă ca să nu-l creadă şi nici să nu arate aceasta.

Îşi caută de lucru. Fiul meu este aproape la zero, afacerile merg prost, construcţiile au scăzut”, se lamenta Voronin în continuare. Relaxaţi-vă, dle Voronin, îi spuse Scufiţa Roşie speriată să nu-i producă vreo criză emoţională. „Sunt foarte enervat şi nu mă pot linişti. Nu am crezut că ei o să meargă la aşa crimă, la aşa trădare faţă de poporul nostru, faţă de tradiţii, faţă de creştinii noştri ortodocşi. De acum înainte, sensul vieţii mele este să mă lămuresc cu această lege, a gomicilor şi a lesbienelor, cu cei care au votat-o, şi cu clientul care a promulgat-o. În această lege minorităţile naţionale sunt egalate cu minorităţile sexuale. Eu am 70 plus unu, dar nu ştiu cât să mai trăiesc ca să înţeleg acest idiotism”, răspunse Voronin vădit abătut de pe axul existenţial. Iese că Voronin îi pe jumătate român! – constată Colesovnazadov. Putea să fie şi mai rău. Putea să fie 75 sau chiar sută la sută român, replică Scurtoi. Nu este exclus că în sufletul său este unionist, sângele apă nu se face. Poate chiar visează să fie preşedinte al României Mari. Sigur, confirmă Cozonac. Cine ştie despre ce a vorbit el cu Băsescu în beciurile de la Cricova? In vino veritas, proclamă melancolic Sobcor, care se mândreşte cu reputaţia sa de abstinent.

 

Acuma stau şi mă gândesc la soarta miliardarilor, ale căror afaceri au fost lovite de criza economică, printre care e şi Oleg Voronin al nostru. Toată lumea îi plânge pe cei săraci, dar nu e corect. Celor care suferă pierderi de sute de milioane şi chiar de miliarde le este cu mult mai greu decât săracilor pe care criza nu-i afectează căci nu au de pierdut mai nimic.

 

Al vostru joldast, cartond, forvarter, Ion Buraga

 

The following two tabs change content below.
Ion Buraga

Ion Buraga