Liderii PPE şi ALDE îndeamnă cetăţenii R. Moldova să voteze candidatul unic al forţelor antioligarhice: „Moldova e în faţa unei alegeri decisive”

Liderii PPE şi ALDE îndeamnă cetăţenii RM să voteze candidatul unic al forţelor antioligarhice: „Moldova e în faţa unei alegeri decisive; Schimbarea vine la oamenii care luptă pentru ea”

Cu câteva zile înainte de al doilea tur de scrutin prezidenţial în R. Moldova, preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, şi preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Hans Van Baalen, au lansat o declaraţie comună. Politicienii europeni atenţionează cetăţenii R. Moldova că pe 13 noiembrie trebuie să facă o alegere decisivă şi îndeamnă oamenii să voteze pentru candidatul care va continua cursul european, Maia Sandu, scrie jurnal.md.

„Pentru prima dată în douăzeci de ani, oamenii din Moldova îşi vor alege direct preşedintele, pe 13 noiembrie. Este o alegere care va defini traiectoria Moldovei şi cursul său european, în calitate de partener important al UE în regiune. Angajamentul nostru şi susţinerea pentru îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a fiecărui moldovean rămân puternice.

Aceste alegeri reprezintă o opţiune clară şi o nouă speranţă de schimbare pentru Moldova. Oamenii din această ţară vor să trăiască într-o societate în care nu există corupţie, în care justiţia îi tratează pe toţi în mod egal şi în care statul de drept prevalează. Ei aşteaptă politicieni responsabili, care să lucreze în beneficiul fiecărui cetăţean, nu doar în beneficiul câtorva. Moldovenii vor o economie puternică, locuri de muncă şi prosperitate.

Noi credem că doar un preşedinte proeuropean va fi în măsură să obţină asemenea rezultate. Acesta este motivul pentru care aprobăm candidatura Maiei Sandu, candidatul proeuropean, şi motivul pentru care facem apel la cetăţenii Republicii Moldova să voteze în favoarea ei în alegerile din această duminică.

Am lucrat din greu împreună pentru a ne deschide graniţele pentru moldoveni şi întreprinderile din RM, pentru a îmbunătăţi viaţa oamenilor prin reforme şi prin sprijin financiar, dar rămân încă multe de făcut. Suntem pregătiţi să lucrăm cu un preşedinte proeuropean pentru a continua să ajutăm Moldova în implementarea reformelor şi în punerea în aplicare a Acordului de Asociere.

Schimbarea vine la oameni care luptă pentru ea. Cetăţenii Republicii Moldova, în special tinerii şi diaspora, trebuie să se unească acum şi să voteze masiv pentru ca schimbarea să aibă loc. Autorităţile RM, la rândul lor, trebuie să se asigure că al doilea tur de scrutin va fi liber şi corect, precum şi să asigure condiţii adecvate care să permită tuturor cetăţenilor, fie la domiciliu sau în străinătate, să voteze pe 13 noiembrie. Este dreptul şi obligaţia civică a fiecărui cetăţean să participe la procesul politic prin care se va decide viitorul ţării sale.

La 13 noiembrie, Moldova trebuie să facă o alegere importantă. Aceasta nu este doar o alegere între a te mişca înainte sau a merge înapoi, ci este o alegere între un viitor mai bun sau un trecut stagnant. Este o alegere pentru o Moldovă mai stabilă şi prosperă, ceea ce rămâne obiectivul nostru comun”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)