Liderii AIE au uitat de promisiunile electorale

ANTIMAFIE // Sergiu Mocanu îndeamnă politicienii „să fie de partea adevărului”

„Şi puterea şi opoziţia sprijină mafia”, susţine fostul consilier prezidenţial Sergiu Mocanu în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a menţionat că, în prezent, situaţia din Republica Moldova este mult mai periculoasă ca pe timpul guvernării comuniste. „Atunci Voronin controla mafia, acum însă și puterea și opoziția sunt controlate de mafie”, susține Sergiu Mocanu.

Mocanu afirmă că liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE) ar trebui să fie de partea adevărului. „Nefiind de partea adevărului, AIE nu va câștiga lupta împotriva comuniștilor. Acest referendum le-a arătat acest lucru”, a declarat fostul consilier.

Promisiunea de a da înapoi licența TVR1 nu a fost îndeplinită

Prezent la conferinţa de presă, Răzvan Paveliu, ex-directorul postului de televiziune „2 Plus”, a declarat: „Domnilor din AIE, îmi cer scuze că vă aduc aminte promisiunile, pentru că noi, electoratul, devenim incomozi. Ați uitat pentru ce v-au trimis alegătorii în Parlament și v-ați concentrat pe probleme personale”, a spus Paveliu. „Consiliul de Securitate a fost un gest ciudat, mai ales când Mihai Ghimpu a spus să nu iasă așa că „Hoțul strigă: hoțul!”. Dle Ghimpu, cine este hoțul? Vă amintesc că promisiunea de a da înapoi licența TVR 1 nu a fost îndeplinită”, a adăugat Paveliu.

Potrivit lui Sergiu Mocanu, campaniei demarate de el s-au alăturat mai multe persoane, menţionând că aceasta nu se încheie odată cu terminarea referendumului. „Tot mai multă lume se alătură campaniei anti-mafie. Multă lume a luat atitudine, membri ai societății civile. Vă spun sigur că în viitoarea campanie electorală vocea noastră va fi auzită. Miercurea viitoare, vom veni cu o soluție concretă. Totuși facem apel către liderii AIE că mai au timp să treacă de partea adevărului”, a anunțat Sergiu Mocanu.

„Nu vreau să-i fac reclamă acestui personaj”

Preşedintele interimar Mihai Ghimpu a respins acuzaţiile precum că actuala Alianţă de guvernare ar fi dirijată de Vlad Plahotniuc. „Dacă Mocanu cere să-l arestăm pe X, atunci trebuie să-l arestăm şi pe el. Este material şi împotriva sa, dacă ne amintim de declaraţiile Eugeniei Duca”, a spus Mihai Ghimpu.

Ghimpu a menţionat că nu vrea să procedeze ca Vladimir Voronin. „Să nu se aştepte cineva că voi rezolva problemele ca Voronin. Cei care vin cu declaraţii să anexeze şi probe. Anume aceşti democraţi şi patrioţi au trântit în gât referendumul din 5 septembrie. Eu patrioţi din ăştia am mai văzut. De data asta nu le mai merge cu mine”, a conchis Mihai Ghimpu.

La rândul său, premierul Vlad Filat a afirmat că nu are nevoie de sfetnici precum Mocanu. „Am un singur sfetnic, care este poporul. Eu îi rog pe cei care dau sfaturi să mai facă câte ceva”, a spus Filat.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a fost şi mai concis. „Nu vreau să-i fac reclamă acestui personaj”.

(Jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)