„Licurici” a prezentat „Omuleţii de zăpadă” în Turcia

Spectacolul „Omuleţii de zăpadă” al Teatrului Republican de Păpuşi „Licurici” (regie, S. Radu) a fost selectat de Centrul UNIMA din Turcia pentru a fi jucat în cadrul celei de-a 14-a ediţii a Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi din Bursa, Turcia. Pe 25 noiembrie „Licurici” a prezentat la Centrul Cultural „Bariş Mancio” din Bursa piesa „Omuleţii de zăpadă”, în limba română, cu traducere sincronă în turcă.

Micii spectatori turci au făcut cunoştinţă cu personajele piesei „Omuleţii de zăpadă”, scrisă de Veronica Boldişor, după basmul omonim al lui Al. Popescu.

Scenografia îi aparţine Ninei Zabrodin, muzica – lui Boris Dubosarschi, director de scenă – Titus Bogdan Jucov. Din distribuţie fac parte actorii Diana Nimijan,
Vitalie Stici, Alexandra Albinţanu, Ion Ostaciuc, Nina Lefter, Viorica Dobzeu.

„Omuleţii de zăpadă” în zilele geroase îşi aşteptau prietenii să se joace împreună. Într-o zi, auziseră că în curând va apărea soarele şi îi va topi. Speriaţi de acest zvon, pornesc în întâmpinarea soarelui, pentru a-l ruga să nu vină pe meleagurile lor.  Pe drum, însă, întâlnesc alte vietăţi care, dârdâind de frig, aşteptau cu nerăbdare venirea lui. Compasiunea şi mila faţă de ele îi determină, în cele din urmă, nu să oprească soarele, ci dimpotrivă, să-l roage să vină cât mai curând. Sacrificându-se, ei au adus altora fericirea, iar pe acel loc au răsărit ghiocei albi şi sclipitori.

C.D.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)