Terifiant // Târâit doi km de o maşină

Liceanul decedat în accident avea cea mai înaltă medie la învățăturăbaiatul decedat

Dan Capbătut, liceanul în vârstă de 18 ani din oraşul Floreşti, care a fost lovit de o maşină în noaptea de 13 spre 14 ianuarie 2015, este petrecut astăzi pe ultimul drum. La volan se afla un şofer în stare de ebrietate în vârstă de 28 de ani. Moartea tânărului a survenit după ce a fost lovit şi târât cu maşina circa doi kilometri. Şoferul a părăsit locul accidentului. La volan se afla fiul vitreg al primarului din Sevirova, Floreşti. După ce a fost reţinut de poliţie, acesta şi-a recunoscut vina.

Deşi poliţia spune că băiatul a fost lovit de maşină, apoi târât, mama și rudele băiatului sunt de părere că tânărul a fost legat cu nişte funii şi târât pe o distanţă de doi kilometri. „Considerăm că a fost legat şi târâit. Ce haină trebuia să aibă băiatul ca să se agaţe şi să nu se rupă pe aşa distanţă de drum. Şi-au bătut joc de el. Erau cinci în maşină şi erau toţi beţi”, afirmă un bărbat din Floreşti, rugând să nu-i publicăm numele.

Băiatul a fost găsit într-o baltă de sânge de către un trecător care a chemat ambulanţa. Potrivit poliţiei, în maşina care a lovit băiatul se aflau cinci indivizi, toţi fiind în stare de ebrietate. Aceştia au fost identificaţi. Ultima oară băiatul vorbise cu mama lui, pe la ora 1 şi 14 minute, și i-a spus că e în drum spre casă. „El venea acasă. Mi-a spus că totul este bine. Nu era agitat. Nu ştia pe nimeni din Ivanovca şi Sevirova (comună), pentru că nu avem rude. Băiatul meu era liniştit, cumpătat, era cel mai bun elev din liceu. Şi anul trecut, şi în acest an a avut media la învăţătură de 9,8. Participa la olimpiade”, ne-a spus cu glas stins de durere mama băiatului.

Poliţia a anunţat că au fost găsiţi suspecţii şi maşina. Toţi erau în stare de ebrietate. Maşina în care se aflau cei cinci indivizi nu aparținea şoferului. Mama lui Dan spune că expertiza medicală a demonstrat că băiatul ei nu avea alcool în sânge şi „nu s-a trecut cu maşina peste corpul lui. El a fost lovit la cap, în partea de sus a corpului. Picioarele lui nu sunt vătămate, doar capul, mâinile, trunchiul. Corpul a fost tras pe pământ”, presupune femeia îndurerată.

Medicul legist al Spitalului raional Floreşti, Iurie Ciobanu, a declarat că tânărul a decedat în urma mai multor traumatisme, printre care un traumatism grav craniocerebral și al cutiei toracice. Băiatul avea vârsta de 18 ani şi era elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Floreşti, unde mama sa, Nelea Capbătut, este profesoară de limba română şi-i era şi diriginte. Femeia mai are încă un băiat mai mare în vârstă de 23 de ani.

Azi, 16 ianuarie 2015 ora 13.00, tânărul este petrecut pe ultimul drum de către colegii de clasă, profesori şi rude, printre care şi bunelul Gheorghe, tatăl mamei sale. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul riscă până la şapte ani de puşcărie.

The following two tabs change content below.