Levcenkova a dezamăgit la proba de 7,5 km

Biatlonista Natalia Levcenkova nu a rupt gura târgului la proba de 7,5 km de la Jocurile Olimpice din 2010. Rusoaica naturalizată a terminat proba pe locul 53 din 88 de participante, cu timpul de 22 minute şi 18 secunde. Levcenkova speră să dea lovitura la proba de 10 km, unde s-a calificat.
Cunoscută drept o bună trăgătoare, Levcenkova a ratat două ţinte şi a fost obligată să facă două ture de penalizare, adică 300 de metri în plus. Mai mult, vremea nu a fost una tocmai bună pentru o întrecere pe zăpadă, care a fost foarte moale din cauza ploii. Natalia a forţat cât de mult a putut, dar se pare că service-man-ul nu a nimerit perfect nici ceara aplicată pe schiurile sale.
Levcenkova îşi face mari speranţe în ceea ce priveşte proba de 10 km individual. Unica ei şansă de a se clasa cât mai bine este să nu rateze nicio ţintă. Sportivii participanţi la această probă o să aibă parte de un traseu foarte greu, cu o pantă lungă şi abruptă.
Proba de sprint 7,5 kilometri din cadrul concursului de biatlon de la Jocurile Olimpice de la Vancouver a fost câştigată de Anastasia Kuzmina (Slovacia), cu timpul de 19.55.6. Pe poziţia a doua s-a plasat sportiva germană Magdalena Neuner, cu timpul 19.57.1, iar medalia de bronz i-a revenit franţuzoaicei Marie Dorin (20.06.5).
Port-drapelul moldovean pe locul 70

Biatlonistul moldovean Victor Pânzaru a fost primul dintre cei 87 de sportivi care a luat startul la proba de 10 km. Chiar dacă a beneficiat de condiţii climaterice foarte bune, în comparaţie cu biatloniştii care au pornit mai târziu, Pânzaru s-a clasat pe locul 70, cu un timp de 27 minute şi 56 de secunde. Acesta nu a nimerit doar o singură dată ţinta, fiind nevoit să facă un tur de penalizare, dar a mers foarte lent.