Leonardo, prima înfrângere pe banca lui Inter

După cinci succese la rând cu noul antrenor brazilian, campioana a capitulat duminică la Udine (1-3) şi a derapat în cursa de urmărire a liderului Milan.

Nerazzurrii au fost readuşi cu picioarele pe pământ din visul început după Crăciun. Adversarii mai slabi, cu excepţia lui Napoli, şi recuperarea titularilor accidentaţi au oferit ocazia unor rezultate bune, aceastea însă au mascat problemele de fond. Jocul a strălucit rareori, apărarea a continuat să ia gol regulat. În plus, Milan i-a permis apropierea.

A fost de ajuns să dea peste un adversar mai incomod ca minunea să dispară. Nu întâmplător echipa care i-a scos peri albi Milanului, cu un halucinant 4-4, a zburdat cu Inter. N-a contat că a pornit meciul cu handicap. Zapata şi Di Natale, din lovitură liberă, cu complicitatea lui Castelazzi, au răsturnat situaţia, iar Domizzi a dat sentinţa într-o repriză secundă dominată net de Udinese. Penaltiul refuzat lui Cambiasso la 2-1 e doar circumstanţă atenuantă, nu alibi!

„Am pierdut? Nu e nicio problemă, trebuia să se oprească seria pozitivă. Am primit goluri la faze fixe, ne-au surprins pe contraatac, am avut şi un penalty, dar mergem mai departe”

Leonardo, antrenor Inter

SPANIA. Alt record

FC Barcelona şi-a continuat marşul în La Liga printr-un sec 3-0 cu Santander. Rezultatul a ajutat trupa lui Guardiola să-şi egaleze recordul de victorii consecutive în campionat, 14, stabilit în 2005-2006 cu Rijkaard pe bancă.

În Spania, cea mai bună serie stă în dreptul Realului, 15 succese în 1960–1061. Recent, Iniesta şi ceilalţi îşi fixaseră alt reper, 28 de triumfuri la rând, în toate întrecerile.

Curiozitate: partida de pe Camp Nou a fost prima fără niciun cartonaş. Ultima situaţie similară fusese în runda finală a sezonului precedent, într-un Santander–Gijon.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)