Lenuţa Gheorghiţă, licențiată în drept

Interpreta de muzică populară, Lenuţa Gheorghiţă, şi-a luat diploma în drept, iar din toamnă, preconizează să se angajeze la o judecătorie din capitală. Preţ de cinci ani, cântăreaţa a studiat dreptul penal la Universitatea de Studii Europene din Chişinău.

Iniţial, eram la secţia de zi, dar după ce a apărut Magdalena, am decis să mă transfer la frecvență redusă. Am dorit mult să studiez dreptul, era un fel de moft, o dorinţă de a mai învăţa ceva. În plus, noi, artiştii, suntem nevoiţi să elaborăm adesea contractele, iar eu trebuie să ştiu ce semnez”, ne-a declarat interpreta. În viitorul apropiat, Lenuţa Gheorghiţă preconizează să facă şi masterul, deoarece vrea să devină notar.

Cântăreaţa recunoaşte că i-a fost greu să îmbine spectacolele cu orele de la facultate şi că a avut momente în care şi-a vrut să renunţe la dorinţa de a devenit jurist. „Magdalena era mică, iar eu aveam nunţi şi concerte. De multe ori, mă întrebam la ce-mi trebuie această facultate, dar apoi îmi ziceam că dacă persoana este ambiţioasă, le reuşeşte pe toate. O să-mi fie dor de unii dintre colegii mei, dar şi de anii de studenţie. Am avut parte de profesori minunaţi. Faptul că sunt interpretă mă avantaja în unele momente, căci nu reuşeam de multe ori să ajung la ore din cauza concertelor”, a mărturisit Lenuţa Gheorghiţă.

Vara aceasta, interpreta şi soţul său, Boris, au decis să renunţe la vacanţă, deoarece vor să finiseze construcţia casei lor. În schimb, în toamnă, aceştia vor merge în Italia, unde cântăreaţa este invitată să cânte şi să modereze două nunţi.
L.N.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)