Lenuţa Burghilă, în vizorul poliţiei

„Caravela Culturii” a înghiţit din bugetul statului milioane de lei.  Ministrul Culturii Boris Focşa ne-a declarat că proiectul Lenuţei Burghilă a „mâncat” bani grei din buzunarul public. „Este o cifră foarte mare. Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei se ocupă de acest caz. În cel mai apropiat timp, ne va fi clar. Ştiu sigur că Burghilă şi-a cumpărat mobilier pentru birou şi multe alte bunuri. În cadrul ministerului, am instituit o comisie care va investiga acest caz”, a menţionat ministrul  Focşa.
Acesta afirmă că toate bunurile pe care şi le-a cumpărat Burghilă din banii statului vor fi întoarse Ministerului Culturii. Surse care au solicitat anonimatul ne-au informat că directoarea proiectului „Caravela Culturii” şi-a achiziţionat şi o scenă performantă, estimată la aproximativ 800 000 de lei. Focşa ne-a mai spus că şi această scenă este în vizorul poliţiei.
Mai mult, surse demne de încredere au dezvăluit că Lenuţa Burghilă şi-a cumpărat o casă luxoasă cu etaj în sectorul Telecentru al capitalei. În 2005, când a fost iniţiat proiectul său, interpreta declara că nu va fi susţinută din bani publici. „Cheltuielile de casă executate în cadrul proiectului „Caravela culturii” au constituit 2,282 mil. de lei, iar cele efective – 2,080 mil. de lei; au rămas neutilizate 202,5 mii lei, care urmau a fi restituite în bugetul de stat la finele anului bugetar în exerciţiu”, se scrie într-o hotărâre a Curţii de Conturi.
În 2007, s-au alocat circa 2 mil. de lei, în 2008 – 1,817 mil. de lei, iar până la 28 octombrie 2009 – 1,103 mil. de lei. În timpul guvernării comuniste, Burghilă şi-a mai deschis asociaţia obştească „EuroMoldovaArt”, SRL-ul „Elen-ArtStudio”, revista „Caravela”, precum şi o emisiune „Caravela Culturii”, difuzată la TV Moldova 1.
The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)