Leancă și Corman calmează spiritele la Comrat: „Vom dezvolta relaţiile cu Rusia”

downloadDeputații din UTA Găgăuzia au fost asigurați că Republica Moldova va continua să dezvolte relaţii de parteneriat cu CSI și în primul rând cu Rusia, în paralel cu procesul de integrare europeană.

Spicherul Igor Corman a îndemnat autorităţile din regiune să nu provoace panică în societate, dar să continue dialogul cu Chişinăul pentru a rezolva în comun problemele existente. El a declarat că Republica Moldova îşi doreşte acum să semneze Acordul de Asociere care va cuprinde şi Acordul de liber schimb cu UE, dar şi să obţină regim fără de vize în spaţiul european pentru cetăţenii săi.

Cu referire la referendumul preconizat pentru 2 februarie, prim-ministrul Iurie Leancă a declarat că referendumul este o acțiune democratică, doar că cetățenii nu pot fi chemați la urne pentru a se expune asupra unor subiecte în necunoștință de cauză. „Cetățenii noștri trebuie să se expună atunci când sunt informați. Oamenii nu știu ce prevederi au Acordul de Asociere cu UE pentru că nici nu l-au văzut. Dl Dudoglu a declarat că Acordul de Asociere va duce la prăbușirea economiei Găgăuziei. Ce a stat la baza acestor declarații? Ce, noi suntem sinucigași? Ce, noi ne dorim prăbușirea economiei RM? Dacă vreți să știți opinia cetățenilor, haideți mai întâi să-i informăm, ca să aibă posibilitatea să ia decizii raționale, în cunoștință de cauză”, susține Leancă.

Jc.md vă amintește că astăzi prim-ministrul Iurie Leancă, însoţit de un grup de miniştri împreună cu președintele parlamentului Igor Corman se află într-o vizită de lucru în UTA Găgăuz-Yeri, oraşul Comrat.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)