Lena va reprezenta din nou Germania la Eurovision

După ce a câştigat Eurovision 2010 cu piesa „Satelite”, Lena Meyer-Landrut va reprezenta şi în 2011 Germania, cu piesa „Taken by a Stranger”

La selecţia naţională Eurovision 2011, piesa „Taken by a Stranger” a fost aleasă câştigătoare. Are 19 ani şi provine dintr-o familie de diplomaţi. A cântat poznaş, cu un accent nostim, piesa „Satellite” şi a câştigat detaşat Eurovision 2010 după ce a acumulat 246 de puncte. Podiumul a fost completat de Turcia (170 de puncte) şi România (162 de puncte).

Lena a fost implicată în diverse scandaluri. Mai întâi, artista a apărut topless într-un filmuleţ. Este vorba despre câteva scene dintr-un serial în care interpreta a avut un rol secundar. Avea doar 17 ani. Lena declara atunci că nu are de ce să-i fie ruşine. „Nu mi-a fost nici atunci şi nu îmi este nici acum. Nu am jucat într-un film porno”.

A fost acuzată de plagiat

Deşi melodia câştigătoare la Eurovision 2010 a fost apreciată pretutindeni, ca în fiecare an, a apărut cineva care a acuzat câştigătorul de plagiat. Reprezentanţii unui post de radio din Bulgaria au susţinut că melodia „Satellite” a fost compusă după un cântec popular din Bulgaria. Potrivit jurnalistului Dragomir Simeonov, începutul piesei a fost preluat din cântecul emisiunii pentru copii „Leka nost deta!” / „Noapte bună, copii!” a postului naţional de televiziune al Bulgariei. Cu toate acestea, cântecul nu a fost scos din concurs.

Italia revine la Eurovision

 

Raphael Gualazzi va reprezenta Italia la Eurovision 2011 cu piesa „Follia d’amore”. Această compoziţie a câştigat celebrul festival San Remo, acumulând cele mai multe voturi din partea publicului. Astfel, după o absenţă de 14 ani, Italia revine pe scena Eurovisionului. Raphael Gualazzi este calificat direct în finala de la Dusseldorf, alături de reprezentanţii Spaniei, Germaniei, Franţei şi Marii Britanii.

Carolina CHIRILESCU