Lena va reprezenta din nou Germania la Eurovision

După ce a câştigat Eurovision 2010 cu piesa „Satelite”, Lena Meyer-Landrut va reprezenta şi în 2011 Germania, cu piesa „Taken by a Stranger”

La selecţia naţională Eurovision 2011, piesa „Taken by a Stranger” a fost aleasă câştigătoare. Are 19 ani şi provine dintr-o familie de diplomaţi. A cântat poznaş, cu un accent nostim, piesa „Satellite” şi a câştigat detaşat Eurovision 2010 după ce a acumulat 246 de puncte. Podiumul a fost completat de Turcia (170 de puncte) şi România (162 de puncte).

Lena a fost implicată în diverse scandaluri. Mai întâi, artista a apărut topless într-un filmuleţ. Este vorba despre câteva scene dintr-un serial în care interpreta a avut un rol secundar. Avea doar 17 ani. Lena declara atunci că nu are de ce să-i fie ruşine. „Nu mi-a fost nici atunci şi nu îmi este nici acum. Nu am jucat într-un film porno”.

A fost acuzată de plagiat

Deşi melodia câştigătoare la Eurovision 2010 a fost apreciată pretutindeni, ca în fiecare an, a apărut cineva care a acuzat câştigătorul de plagiat. Reprezentanţii unui post de radio din Bulgaria au susţinut că melodia „Satellite” a fost compusă după un cântec popular din Bulgaria. Potrivit jurnalistului Dragomir Simeonov, începutul piesei a fost preluat din cântecul emisiunii pentru copii „Leka nost deta!” / „Noapte bună, copii!” a postului naţional de televiziune al Bulgariei. Cu toate acestea, cântecul nu a fost scos din concurs.

Italia revine la Eurovision

 

Raphael Gualazzi va reprezenta Italia la Eurovision 2011 cu piesa „Follia d’amore”. Această compoziţie a câştigat celebrul festival San Remo, acumulând cele mai multe voturi din partea publicului. Astfel, după o absenţă de 14 ani, Italia revine pe scena Eurovisionului. Raphael Gualazzi este calificat direct în finala de la Dusseldorf, alături de reprezentanţii Spaniei, Germaniei, Franţei şi Marii Britanii.

Carolina CHIRILESCU

 

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)