Legiunea moldovenească KUBAN(I)!

Portarul naţionalei R. Moldova de fotbal, Stanislav Namaşco, a semnat un contract pentru trei sezoane cu formaţia antrenată de Dan Petrescu şi Emil Caras, Kuban Krasnodar. Acesta o să câştige peste 150 mii de euro pe sezon la formaţia din Rusia. Rândurile celor de la Kuban ar putea fi completate cu încă trei jucători ai naţionalei moldovene: Ghenadie Olexici, Victor Golovatenco şi Igor Armaş.

Lobby din partea lui Pârnău

Impresarul Nicolae Pârnău, care i-a adus pe Dan Petrescu şi Emil Caras la echipa din Krasnodar, a declarat în exclusivitate pentru JURNAL că nu va face lobby pentru jucătorii moldoveni şi că anume ei trebuie să demonstreze că merită să joace la echipa din Liga a doua din Rusia. Totuşi, se pare că acesta are contribuţia sa pentru faptul că Namaşco a semnat un contract pentru trei ani. Portarul este reprezentat anume de el, ca şi ceilalţi trei jucători aflaţi în probe.

Refuzat de români

Jucătorii români pe care i-a vrut Petrescu la Kuban nu par încântaţi a juca în liga a doua din Rusia. O altă problemă este faptul că patronii cluburilor din România solicită prea mulţi bani. „S-au trimis ofertele, dar preşedinţii le-au refuzat, considerând că sunt prea mici. În Rusia se simte criza mai puţin ca în restul Europei, dar nici aici nu mai sunt banii de altădată!”, afirmă Dan Petrescu.

Şansă pentru moldoveni

Pentru jucătorii moldoveni este un pas important chiar şi liga a doua valorică. Aici, aceştia câştigă mai mulţi bani, dar şi pot acumula experienţă. Namasco şi ceilalţi trei internaţionali moldoveni, în cazul în care vor semna, trebuie să se acomodeze cât mai rapid şi să demonstreze că merită să joace în primul 11. Odată cu promovarea în Premier Liga, Dan Petrescu va încerca să aducă jucători de top, iar aventura legiunii moldoveneşti de la Kuban s-ar putea termina doar după un sezon.

Dan Petrescu:

Am 15 jucători în probe

Cel mai bun fundaş dreapta din istoria echipei naţionale a României, Dan Petrescu, vrea să facă minuni şi în Rusia. „Nu cred că o să-mi fie uşor… Dacă mâine ar începe campionatul, aş avea doar zece jucători legitimaţi. Restul 15 pe care îi vezi pe aici sunt fotbalişti aflaţi în probe. Toţi încearcă să mă impresioneze. Sunt adeptul disciplinei şi le-am explicat de la început ce vreau de la ei. Mi se par incredibil de ascultători, pe cuvânt! Chiar mă enervez că nu am motive să ţip”, a dezvăluit Petrescu.