Legiunea moldovenească de la Kuban vrea să se menţină sus

Petrescu priveşte cu optimism debutul în prima ligă din Rusia: „Anul 2010 a fost unul foarte bun. Greu, dar sper să mă menţin sus. În prima ligă din Rusia, va fi mai dificil, o să prindem un an jumătate de competiţie, cu noul format. În prima etapă, întâlnim Rubin Kazan… mai rău nu se putea. O să cumpărăm şi jucători, dar nu este momentul să discutăm despre asta”, a declarat antrenorul român pentru gsptv.

După un sezon fantastic în liga secundă din Rusia, încheiat cu promovarea clubului Kuban Krasnodar, Dan Petrescu şi secundul său, Emil Caras, sunt pregătiţi pentru primul lor sezon în prima ligă din Rusia. La fel de optimişti sunt şi internaţionalii moldoveni de la Kuban, Igor Armaş, Victor Golovatenco şi portarul Stanislav Namaşco.

Fotbaliştii naţionalei Moldovei admit că va fi un sezon foarte greu. Cu toate acestea, cred că echipa lor formează un grup foarte unit şi, dacă vor mai fi întăriri, au toate şansele să se menţină sus în clasament.

Federaţia Rusă de Fotbal a prezentat programul competiţional pentru sezonul 2011/2012 al primei ligi. Kuban va debuta împotriva clubului Rubin Kazan, echipă care a câştigat două din ultimele trei titluri. Următoarele două etape îl vor pune pe Petrescu în faţa unor formaţii accesibile, Amkar Perm (locul 14 sezonul trecut) şi Spartak Nalcik (locul şase sezonul trecut). Kuban va juca toate cele trei meciuri pe propriul teren.

Sezonul acesta este unul de tranziţie pentru fotbalul rusesc datorită alinierii la programul toamnă-primăvară aplicat în restul Europei. Din acest motiv, sezonul 2011/2012 va dura 14 luni. Startul se va da pe 11 martie 2011, iar ultima etapă este programată pe 13 mai 2012.

The following two tabs change content below.