Leancă va participa la alegerile locale într-un bloc electoral

leanca-680x365

Foto: moldova.org

 

Fostul premier Iurie Leancă a creat Blocul politic „Platforma Populară Europeană din Moldova”, care va participa la alegerile locale din 14 iunie curent. Alături de PPE, condus de Iurie Leancă, din bloc fac parte Partidul Liberal-Reformator condus de Ion Hadârcă, Partidul „Acţiunea Democratică” în frunte cu Mihai Godea şi Partidul „Democraţia acasă”, condus de Vasile Costiuc. Leancă a anunţat că a discutat cu mai multe partide extraparlamentare, iar cu cele menţionate a semnat astăzi documentul de constituire a Blocului politic PPEM.

„Am pornit în primul rând de la înţelegerea clară a interesului naţional al RM. Majoritatea cetăţenilor Republicii Moldova şi-au dat votul la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 în speranţa că va începe lupta cu corupţia, va începe implementarea Acordului de Asociere cu UE, vor fi deschise locuri de muncă. Fără combaterea corupţiei însă, nu vom avea nici locuri de muncă, nici pensii, nici viitor pentru copiii care au mai rămas în R. Moldova.”
„Alianţa PD-PLDM cu PCRM este antinaţională şi a pus sub semnul întrebării punerea în aplicare a Acordului de Asociere şi perspectiva europeană a Republicii Moldova. A desfiinţat ideea invitării unei misiuni de asistenţă reală în reforma justiţiei şi combaterea corupţiei. Această alianţă s-a născut din dorinţa de a îmbogăţi clanurile oligarhice”, a spus Leancă.

La rândul său, liderul PLR Ion Hadârcă a declarat că blocul electoral PPEM îşi propune în primul rând să salveze cursul european al R. Moldova, având drept obiectiv combaterea corupţiei şi edificarea statului de drept. „Vedem că s-a creat un orizont de aşteptare şi decepţie faţă de actuala guvernare, faţă de mica şi monstruoasa coaliţie cu comuniştii şi, în acest orizont de aşteptare, credem că este binevenită crearea acestui bloc european”, a spus el.
Liderul Partidului „Acţiunea Democratică”, Mihai Godea a precizat că, alături de lupta cu corupţia, descentralizarea este elementul cel mai important în vederea modernizării, democratizării şi europenizării RM. „Constituirea blocului semnifică de fapt reîntoarcerea șansei Moldovei de a privi într-un viitor european. Știu că avem mulți susținători și că oamenii au așteptat această șansă. Voi aveți televiziuni, noi însă avem adevărul”, a mai spus el.

Iurie Leancă a mai precizat că, pe moment, reprezentanţii blocului electoral analizează mai multe candidaturi la şefia capitalei. „Vom desemna pe cineva cu capacităţi bune de administrare. În plus, vom avea candidați pentru funcțiile de primar și consilier în toată țara. Vrem să demonstrăm că pe timp de criză, când oamenii trăiesc din ce în ce mai greu, alegerile pot fi câştigate şi fără de milioane de lei”, a mai spus el.

The following two tabs change content below.