Leancă i-a cerut lui Recean să găsească cât mai repede făptașii atacului armat produs ieri în Chișinău

By Editor Moldova.ORG

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, cere acțiuni urgente de căutare a autorilor jafului de aseară, soldat cu un deces și doi răniți. Acesta i-a cerut ministului de Interne, Dorin Recean, să găsească cât mai repede făptaşii crimei odioase produse ieri la Chişinău.

Leancă i-a mai solicitat ministrului ca într-un termen restrâns să explice cum de s-a ajuns la comiterea jafului şi omorului de ieri, să facă o analiză riguroasă a situaţiei, în urma căreia să prezinte concluzii şi propuneri pentru neadmiterea unor astfel de cazuri tragice pe viitor, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern.

Am încerat să luăm legătura cu un Serviciul de Presă al MAI, însă tentativele s-au soldat cu eșec. În același timp, Inspectoratul General de Poliție anunță, prin intermediul unui comunicat, că instituția a inițiat un grup special de lucru privind atacul asupra automobilului de încasare și transportare a banilor.

Menționăm că ieri seara, în jurul orei 22.00, într-un magazin angro din capitală, a avut loc un jaf armat soldat cu un mort şi doi răniţi.

Conform informaţiilor acumulate de la martori, asupra automobilului au efectuate împuşcături de persoane necunoscute, după care au fugit cu un automobil necunoscut. Astfel, experţii au depistat tuburi de calibrul 5,45 mm, care vor fi supuse expertizei balistice pentru a stabili modelul armei de foc.

Sursa: diaspora.moldova.org