Laura Codruța Kovesi, şefa DNA, va efectua o vizită la Chişinău

kovesi

Prim-ministrul Chiril Gaburici a avut astăzi o convorbire telefonică cu omologul său român, Victor Ponta. În cadrul convorbirii, premierul moldovean a invitat-o pe șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi (foto), să întreprindă o vizită de lucru în Republica Moldova, săptămâna viitoare, potrivit unui comunicat al guvernului. Vizita a fost solicitată în contextul în care premierul Chiril Gaburici a anunţat mai multe iniţiative anticorupție.

„Suntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar România este un exemplu pozitiv pentru Republica Moldova, la acest capitol. De aceea, credem că anume discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din România va încuraja autoritățile noastre să fie mai ferme în acțiunile pe care urmează să le întreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele”, a subliniat premierul Chiril Gaburici, în timpul discuției telefonice cu omologul român, Victor Ponta.

La Chişinău, şefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi, urmează să se întâlnească cu directorul CNA, Viorel Chetraru, președintele CNI, Anatolie Donciu, ministrul Justiției, Vladimir Grosu, ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, precum şi alţi responsabili din domeniu.

Amintim că Republica Moldova va fi vizitată de o echipă de experţi anticorupţie din Ucraina, în frunte cu ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, în prezent – consilierul preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)