Laţul se strânge pentru presupuşii „blatişti” din fotbalul moldovenesc

Descinderile mascaţilor de la CCCEC la Complexul FC Zimbru au provocat o scindare în fotbalul moldovenesc. Cluburile FC Zimbru, FC Dacia, Sf. Gheorghe şi FC Costuleni, acuzate de corupţie şi pariuri ilegale, cred că organele de drept ar trebui să-şi îndrepte atenţia şi spre formaţiile din stânga Nistrului. Antrenorul FC Dacia, Igor Dobrovolski, a părut relaxat când a fost întrebat dacă „mascaţii” i-au speriat jucătorii.

„Îi invităm să mai vină şi altă dată la FC Dacia. Uite am câştigat cu 4-2 meciul cu FC Costuleni. Dacă ne vor vizita organele de drept şi vom învinge în continuare, atunci să vină înaintea fiecărui meci”, a spus Dobrik. În acelaşi timp, campionul olimpic nu crede că dosarul va avea finalitate. „Pe mine şi pe jucătorii mei nu ne-au audiat procurorii. Am văzut că au venit, au luat ceva şi au plecat. Totuşi, cred că atunci când omul este prins cu banii, se poate vorbi de dovezi clare, însă toţi sunt curaţi”, a menţionat antrenorul.

 

Directorul executiv al FC Dacia, Ruslan Kmit, a menţionat că nu-i este frică de ancheta pornită de CCCEC, pentru că echipa pe care o reprezintă nu e implicată în afaceri necurate. Totodată, acesta a precizat că organele de drept ar trebui să-şi îndrepte atenţia şi spre formaţiile FC Sheriff şi FC Tiraspol, care tot pot fi bănuite de aranjamente.

 

Secundul echipei naţionale, Ion Testimiţeanu, crede că ancheta CCCEC va favoriza fotbalul moldovenesc, iar de pe urma acesteia va avea de câştigat toată lumea. „Nu cred că este normal ca jucătorii de la FC Dacia şi FC Zimbru să ia salariul oficial de 1400 de lei, iar restul în plic. Cred că şi asta e o încălcare. Dumneavoastră, domnule Kmit, spuneţi că şi la FC Sheriff e aşa. Am jucat acolo şi pot afirma că ridicam un salariu de 5000 de dolari pe lună. Banii aceştia erau prevăzuţi în contractul prezentat FMF. Şi vă mai spun ceva. Eu, prin anii 1990, atunci când jucam la FC Zimbru, aveam un salariu oficial de 2500 de dolari, iar acum e amuzant când vezi că toţi fotbaliştii au 1400 de lei. Cred că fotbaliştii de la FC Dacia şi FC Zimbru trebuie să se solidarizeze, să lase frica şi să spună tot ce ştiu organelor de drept”, a fost tranşant Testimiţeanu.

 

De menţionat că joia trecută ofiţerii CCCEC au descins la Complexul FC Zimbru şi au ridicat mai multe documente şi calculatoare. Procurorii au deschis şi două dosare penale pentru escrocherie şi abuz în serviciu. Mai exact, dosarele se referă la faptul că echipele vizate au făcut aranjamente la diferite meciuri, iar de pe urma acestora unii reprezentanţi ai cluburilor au primit sume de sute de mii de dolari.  (V.H)