„Lăsaţi-i pe aceşti moldoveni! Ei sunt mâna Moscovei”

Complexul hidroenergetic Dnestrovsk umple sistematic Nistrul cu nămol. Mlaştina a ajuns acum la Otaci, în câţiva ani, ajunge sigur la Chişinău şi cu asta se termină totul, absolut totul. Plahotniuc, Şor, Usatîi, Platon vor dispărea sigur din subiectele media. Va rămâne o singură temă: APA POTABILĂ! Cataclismul este iminent, dar despre asta tac toţi. Puzderia de funcţionari mici, obscuri şi obedienţi de la guvern, indiferent de funcţiile lor, îşi ţin ciocul mic pentru ciolan.

Orice încercare de abordare curajoasă a problemei Nistrului cu Ucraina eşuează deoarece energeticienii ucraineni, când aud de problemele Moldovei cu apa, spun sincer: „Lăsaţi-i pe aceşti moldoveni, noi avem interesele noastre! Ei sunt mâna Moscovei şi fac jocul Kremlinului”. Dar asta este foaie verde în comparaţie cu felul în care îi numesc oficialii vecini, în „mova” lor ucraineană, pe moldoveni – „mămăligari proşti”.

Cum se explică această umilinţă? E limpede, ne explică Wikileakes, Moldova a recunoscut proprietatea Ucrainei asupra Complexului hidroenergetic Dnestrovsk în 2008, în schimbul energiei ieftine – comision mâncat în 2008 de compania „Energo-Partner” Kft.

A urmat protocolul secret prin care Filat le-a dat ucrainenilor barajul de la Naslavcea. Aşa a apărut mlaştina. Acum Kievul mai cere 19 hectare şi Chişinăul, umil, i le va ceda. Şi după asta să te mai superi că eşti numit prost?

The following two tabs change content below.