Lafarge Ciment a lansat o serie nouă de cimenturi de calitate europeană

Compania Lafarge Ciment din Moldova a lansat, marţi, 18 mai curent, o serie nouă de cimenturi, aliniate la standardele europene de calitate, care vine să înlocuiască gama de produse existente.

Noua serie de produse reprezintă o inovaţie pentru piaţa Republicii Moldova, ce are ca scop beneficiul utilizatorului final în ce priveşte uşurinţa alegerii şi a lucrului. Totodată, în conformitate cu angajamentul Grupului, formula noilor produse permite reducerea emisiilor CO2.

„Prin abordarea noastră curajoasă, în pofida timpurilor provocatoare, prin care trece în prezent populaţia, noi am reuşit să creăm cu succes un produs capabil, prin eficienţa şi calitatea sa, să contribuie la creşterea economică a ţării. Suntem conştienţi de faptul că Moldova urmează să implementeze un plan ambiţios de infrastructură şi acesta este aportul nostru la debutul acestei reconstrucţii”, a declarat presei Frederic Aubet, directorul general al Lafarge Ciment (Moldova).

Potrivit lui, având un angajament puternic faţă de clienţii săi, Lafarge Ciment (Moldova) doreşte ca produsele sale să se distingă prin calitatea şi performanţa lor generală. Astfel, compania a stabilit un proces permanent de dialog cu clienţii săi şi şi-a intensificat eforturile spre crearea de noi soluţii şi servicii adaptate la nevoile acestora.

Urmare a acestei noi abordări, specialiştii din domeniul construcţiilor din Moldova, precum şi clienţii particulari vor avea posibilitatea să aleagă dintre produsele Lafarge Ciment (Moldova) pe cele care corespund întocmai lucrărilor pentru care sunt destinate.

Astfel, noile cimenturi dezvoltate de Lafarge pentru a răspunde mai bine nevoilor clienţilor săi, sunt categorisite în felul următor:

Cemplast – ciment special pentru mortare, care se caracterizează prin lucrabilitate şi aderenţă sporită. Cemplast este primul din Moldova, special creat pentru mortare. Cu mortarul preparat cu Cemplast, pot fi tencuite toate tipurile de suport: pereţi de beton, cărămidă de orice tip, blocuri din beton, blocuri de calcar, piatră, fortan etc.

Cemfort – ciment pentru betoane uzuale, caracterizat printr-o rezistenţă iniţială mare, lucrabilitate şi omogenizare înaltă. Cemfort completează uşor spaţiile goale fără a lăsa bule de aer şi este potrivit pentru lucrări pe timp cald.

Cemfort Extra – ciment pentru beton extra cu rezistenţă iniţială mare în special pentru lucrări rapide. Acesta se caracterizează prin întărire rapidă şi rezistenţă înaltă, fiind recomandat pentru prepararea betoanelor de clasă înaltă, inclusiv la prepararea betoanelor pentru interiorul clădirilor unde gradul de umiditate este redus, mediu sau ridicat.

Directorul de marketing al companiei Lafarge Ciment (Moldova), Sergiu Melniciuc, a menţionat că „noile cimenturi vor fi prezentate către consumator într-un ambalaj nou (saci a câte 40 kg), ceea ce asigură calitatea produsului şi elimină posibilitatea contrafacerii sau copierii. Sacul de 40 kg face mai uşoară manipularea/transportarea/încărcarea sacilor ce le uşurează oamenilor lucrul. Astfel, clienţii vor putea să recunoască mai uşor cimentul producătorului şi vor putea selecta acel tip de produs care se potriveşte mai mult lucrărilor pe care le efectuează, având garanţia calităţii Lafarge”.

Melniciuc susţine că „preţurile pentru noile tipuri de ciment au fost acceptate de consumatorii finali şi livrările deja au început. Costul unei tone de ciment Cemfor este în valoare de 1055 lei”.

Lansarea noii linii de produse este însoţită şi de o ofertă specială pentru consumatorii produsului Cemplast, care presupune obţinerea unui ambalaj de ciment gratuit la fiecare şase cumpărate şi se desfăşoară în toate punctele de distribuţie în perioada 18 mai – 18 iunie 2010.

Lafarge este lider mondial în materiale de construcţii, deţinând poziţii de top în toate domeniile în care activează: ciment, agregate şi betoane, ghips. Cu 78 mii angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 15.8 mlrd euro în 2009.

Tatiana MARCU

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)