Lady Gaga, marea câştigătoare la gala MTV Video Music Awards

POP // Cântăreaţa newyorkeză, 24 de ani, celebră pentru costumele sale de scenă, a avut cele mai multe nominalizări (13)

Lady Gaga împarte cu trupa norvegiană „A-ha” – marea câştigătoare a galei din 1986 – locul al doilea în clasamentul artiştilor care au câştigat cele mai multe trofee MTV Video Music la o singură ediţie. Muzicianul britanic Peter Gabriel deţine recordul – nouă premii MTV Video Music – graţie videoclipului său revoluţionar din 1987 pentru piesa „Sledgehammer”.

Cele mai multe dintre statuetele primite de Lady Gaga i-au fost decernate pentru videoclipul piesei „Bad Romance” – categoriile „cel mai bun videoclip al anului”, „cel mai bun clip al unei artiste”, „cel mai bun clip pop”, „cel mai bun videoclip dance”, „cea mai bună coregrafie”, „cea mai bună regie” şi „cel mai bun montaj”. Lady Gaga a mai câştigat un trofeu pentru cea mai bună colaborare, cu Beyonce Knowles, pentru „Telephone”.

Cântăreaţa newyorkeză, 24 de ani, celebră pentru costumele sale de scenă originale, a avut cele mai mai multe nominalizări (13) şi a purtat trei costume diferite cu ocazia celor trei discursuri de acceptare a trofeelor primite.

Eminem a primit două premii MTV Video Music pentru piesa „Not Afraid”, la categoriile „cel mai bun clip al unui artist” şi „cel mai bun clip hip-hop”.

Taylor Swift, care primise o singură nominalizare, a plecat acasă cu mâna goală, gala din 2010 fiind dominată categoric de Lady Gaga.

Justin Bieber, idolul adolescenţilor nord-americani, a fost desemnat cel mai bun artist debutant, pentru piesa „Baby”, pe care o interpretează în duet cu rapperul Ludacris.

Printre ceilalţi câştigători ai galei de duminică se numără trupa rock „30 Seconds to Mars”, al cărei solist este actorul Jared Leto, premiată la categoria „cel mai bun videoclip rock” („Kings and Queens”), în timp ce „Muse”, „The Black Keys”, „Jay-Z” şi Alicia Keys şi „Florence & The Machine” au câştigat câte un MTV Video Music Award la diverse categorii tehnice.